Drámai Manchester United-kiesés a FA-kupából

fbl Horizontal
Wolverhampton Wanderers' Mexican striker Raul Jimenez (C) celebrates after scoring the opening goal of the FA Cup quarter-final football match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on March 16, 2019. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Wolverhampton Wanderers otthonában a labdarúgó angol FA-kupa negyeddöntőjében, és búcsúzott a sorozattól.

Egy hete az Arsenal elleni vereséggel (0-2) ért véget Ole Gunnar Solskjaer hazai veretlenségi sorozata, ezúttal pedig az FA-kupában szenvedett vereséget a norvég szakvezető csapata. Pedig nem gyenge csapatot küldött pályára a Premier League-ben a 7. helyen álló Wolves otthonában, jószerével csak David De Gea és Ashley Young nem volt ott a standard kezdők közül.

A hazai csapat azonban nem zavartatta magát, sőt diktálta a tempót, láthatóan a továbbjutást jelentő győzelemre játszott. Ehhez végül a 70. percben került közelebb, amikor Raúl Jiménez hét manchesteri védő között is meg tudta szerezni, illetve tartani a labdát, majd fél fordulatból Sergio Romero kapujába lőtt.

Hat perccel később pedig Diogo Jota egy kontra végén el is döntötte a mérkőzést, úgy tűnt, hogy a Unitedben még egy gól sincs ezen az estén, nemhogy kettő vagy három.

Ha a becsületet nem is mentette meg, de legalább az eredményt kozmetikázta egy kicsit a lefújás előtti másodpercekben Marcus Rashford, aki Luke Shaw passzából volt eredményes.

Eredmény, FA-kupa, negyeddöntő:
Wolverhampton–Manchester United 2-1 (0-0)
gól: R. Jiménez 70., D. Jota 76., ill. Rashford 90+5.
korábban:
Swansea–Manchester City 2-3 (2-0)
Watford–Crystal Palace 2-1 (1-0)
vasárnap játsszák:
Millwall–Brighton & Hove

Az elődöntők párosítás: Wolverhampton–Watford, Manchester City–Millwall/Brighton