Négy gyerek meghalt, miután légicsapás ért egy kórházat Jemenben

Marib kormányzóság, 2018. augusztus 9. Jemeni fiú egy belföldi menekülttáborban, a közép-jemeni Marib kormányzóságban 2018. augusztus 5-én. Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia támogatta jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével. (MTI/EPA/Jahja Arhab)
Vágólapra másolva!
Az észak-jemeni kórház előtti benzinkút volt a célpont, a támadásban heten meghaltak és sokan megsebesültek. 
Vágólapra másolva!

A támadás a húszi lázadók által ellenőrzött fővárostól, Szanaától 100 kilométerre északnyugatra fekvő Kitaf településen történt - közölte a Save the Children nevű segélyszervezet.

Egészségügyi munkások és

négy gyerek is van a halálos áldozatok között.

Két felnőttnek nyoma veszett, nyolcan megsebesültek.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a szaúdi vezetésű arab koalíció erői között Forrás: MTI/EPA/Jajha Arhab

A légitámadás napján a húszi lázadók Szanaa központjában gyűlést tartottak, amelyen elítélték a szaúdi vezetésű nemzetközi koalíció légicsapásait Észak-Jemenben.

Jemenben 2014 óta dúl polgárháború.

A szaúdi vezetésű arab koalíció erői 2015 tavaszán avatkoztak be a konfliktusba, miután az Irán támogatását élvező húszik elfoglalták a fővárost, és elűzték az ország nemzetközileg elismert kormányát, amely most Szaúd-Arábiában működik.