Végleg csődben egy légitársaság

Germania légitársaság
28 February 2019, Bremen: The engines of a passenger aircraft of the insolvent airline Germania are covered with tarpaulins on the tarmac of Bremen Airport. The flight operation was already stopped on 04.02.2019. Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa
Vágólapra másolva!
Megállapodás nélkül értek véget azok a tárgyalások, amelyek keretében befektetőt szerettek volna találni a csődöt jelentett német Germania légitársaság számára. Ennek következtében a cég végleg eltűnik a repülés térképéről, elbocsátják 1700 alkalmazottjukat és megindul ellenük a felszámolási eljárás – adja hírül a társaság közleménye.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, a Germania február 4-én kért csődvédelmet, miután fizetésképtelenné vált.

Január végén arról szóltak a híradások, hogy sikerül befektetőt találni a légicég megmentéséhez.

Mára azonban kiderült, hogy valamennyi érdeklődő túlzottan rövidnek találta a március 31-ig, azaz a csődvédelem lezárultáig rendelkezésre álló időt ahhoz, hogy megalapozott megállapodást tudjon kötni a Germania megvásárlásáról.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hauke-Christian Dittrich

A légitársaságok a csődvédelem szempontjából egyébként különösen nehéz helyzetben vannak, rajtuk gyakran már ez sem segít.

Ugyanis ilyenkor az esetek többségében elveszítik a repülési jogokat, így pedig utasokat már nem szállíthatnak, partnereik pedig szigorítanak az együttműködési feltételeken és általában már csak előre utalást fogadnak el.