NHL: a címvédő Washington bejutott a rájátszásba

Los Angeles Kings v Washington Capitals GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 11: Evgeny Kuznetsov #92 of the Washington Capitals celebrates his goal against the Los Angeles Kings during the third period at Capital One Arena on February 11, 2019 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Washington Capitals bejutott a rájátszásba, miután 3-2-re győzött a Carolina Hurricanes otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.

A fővárosiak két harmad után hátrányban voltak, ám a záró húsz percben kétszer is betaláltak.
A Columbus Blues Jackets 6-2-re verte a Montreal Canadienst, és ezzel a két csapat helyet cserélt a keleti főcsoport nyolcadik-kilencedik helyén, azaz jelenleg a patinás kanadai klub nem áll playoffot jelentő pozícióban. A Carolina 91 ponttal a hetedik, a Columbusnak és a Montrealnak egyaránt 90 pontja van, de az amerikai gárda egy találkozóval kevesebbet játszott.

Az egyaránt csoportelsőségért küzdő New York Islanders és Winnipeg Jets csatájában a hazai kanadai gárda kevesebb mint két perccel a vége előtt vezetett, ám végül az alapjátékidőben kikapott.
A játéknap utolsó mérkőzésén a korábban már rájátszásba jutott San Jose Sharks sorozatban hetedik vereségét szenvedte el. A kaliforniai csapatot ezúttal a még továbbjutásért küzdő Chicago Blackhawks múlta felül egy kilencgólos mérkőzésen.

Eredmények
San Jose Sharks-Chicago Blackhawks 4-5
Buffalo Sabres-Detroit Red Wings 4-5, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 2-3
Columbus Blue Jackets-Montreal Canadiens 6-2
Ottawa Senators-Florida Panthers 2-5
Winnipeg Jets-New York Islanders 4-5
Edmonton Oilers-Dallas Stars 2-3, szétlövés után
Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 3-2, szétlövés után