Húsz év börtönbüntetést kapott a swattingoló

tyler bariss swatting
Tyler Bariss
Vágólapra másolva!
Az ostoba csínytevés miatt halt meg egy 28 éves családapa.
Vágólapra másolva!

2017 őszén ostoba és értelmetlen tragédia keltett világszerte óriási felháborodást, miután a Kansas állambeli Wichitában egy rendőr agyonlőtte a hatósági felszólításra a házát éppen elhagyó, 28 éves Andrew Finchet. A kétgyermekes családapa swattingolás áldozata lett: a jelenleg 26 éves Tyler Bariss kiküldte a rendőröket a lakcímére azzal, hogy az ott élő férfi egy veszekedést követően főbe lőtte az apját, és több családtagját túszként fogva tartja.

Tyler Bariss Forrás: LAPD

A swattingoló és az áldozat nem ismerték egymást. A férfi halálához az vezetett, hogy két Call of Duty-játékos összeveszett, mivel a csapatuk elveszített egy meccset, és ezzel együtt egy másfél dolláros (430 forintos) fogadást. Erre a 19 éves Casey Viner felkereste a swattingolásban és hamis bombariasztásokban jeleskedő Tyler Barisst, hogy bosszúból swattingolja a társát.

A 20 éves Shane Gaskill erre átadta Barissnak a korábbi lakcímét azzal, hogy swattingolja, ha meri. Bariss kiküldte a hamis vészhívással a rendőröket a címre.

A két gamer büntetőjogi felelősségre vonása még függőben van, azonban Tyler Bariss ügyében a héten megszületett az ítélet: a fiatal 20 év börtönbüntetést kapott, miután még tavaly novemberben kiegyezett az ügyésszel, és mind az 51 ellene felhozott vádpontban bűnösnek vallotta magát.

Az áldozatot véletlenül lelőtt rendőr megúszta felelősségre vonás nélkül, azonban Finch családja pert indított Wichita város és helyi rendőrkapitányság ellen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!