Totális bukás a 18 ezer mAh-es telefon

energizer power max p18k pop
Energizer Power Max P18K Pop
Vágólapra másolva!
A kért összeg csak egy százalékát sikerült összekalapozni az Energizerre.
Vágólapra másolva!

A februári Mobil Világkongresszus a vártnál érdekesebbnek bizonyult, akadt néhány egészen hajmeresztő termék is a kiállítók repertoárjában. Az egyik talán legemlékezetesebb megoldással az Energizer márkajelzésű mobilokat készítő Avenir Telecom állt elő, a francia cég egy 18 ezer milliamperes akkuval szerelt mobil prototípusát mutogatta a standjánál.

Energizer Power Max P18K Pop Forrás: PhoneArena

Az Energizer P18K Pop az akku miatt körülbelül háromszor vastagabb a tipikus okostelefonoknál, súlyra pedig gyakorlatilag egy téglával vetélkedik. Cserébe viszont normálnak mondható használat mellett úgy egy hétig is elmehet egyetlen töltéssel, összehasonlítási alapul a megszokott mai okostelefonokban olyan 2500-3000 milliamperes akkuk találhatóak.

A készülék mutogatása után kiderült, hogy az Avenir nem volt kifejezetten biztos a P18K Pop átütő üzleti sikerében, így a puding próbájaként a vállalat egyszerűen feltöltötte az Indiegogo közösségi finanszírozós portálra a telefont.

Most lezárult a gyűjtési akció, a félelmei pedig bebizonyosodtak: a kért 1,2 millió dollárból csak 15 ezer dollárt tudott összegyűjteni a készülékre, tizenegy adakozó dobta össze az összeget.

A kért összeg 1 százalékát sikerült csak összeszedni a közösségi finanszírozós kampány során.

Ilyen orbitális bukásra valószínűleg senki sem számított, főleg mivel a komplett világsajtót bejárta februárban az Energizer P18K Pop híre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!