Mégsem csinál laptopot az okostelefonokból a Superbook

Vágólapra másolva!
Alig kapta meg valaki a Superbookját, a közösségileg finanszírozott projekt gyakorlatilag halott.
Vágólapra másolva!

Három éve egy csoport több mint 2,9 millió dollárt gyűjtött a Kickstarteren keresztül a Superbook nevű dokkolójához. Ez alapvetően egy üres laptop, ami az okostelefont használja erőforrásként, vagyis a mobilt alakíthatjuk át vele notebookká.

A csapat váratlan kihívásokkal találta szembe magát, a megjelenést eltolták, majd újabb egy évig nem kapták meg a támogatók a terméket.

Forrás: Kickstarter

Még egy év eltelt azóta, az Android Police szerint pedig csak a támogatók 75 százaléka kapott Superbookot. A többiek már nem is számíthatnak rá, egy privát frissítésben ugyanis egy társalapító elárulta, hogy a cégnek elfogyott a pénze. A gondot alkatrészbeszállítók és gyártók okozták, új tőkét azonban nem tudnak bevonni, ezért el kellett kezdeni leépíteni a munkaerőt. A tartozásokat jelenleg is igyekeznek újratárgyalni.

A támogatóknak eddig azért nem szóltak, mert attól tartottak, hogy a negatív megítélés rontja az esélyeiket a tárgyalások során. Most azonban a Superbook gyakorlatilag halott projektnek tűnik, illetve a mobilpiac is változott. Sok csúcsmobilnak elég egy monitor és egér, billentyűzet, máris gyárilag PC-vé változik. A Superbook létjogosultsága tehát mostanra megkérdőjelezhető, ráadásul az első modellek minőségétől és tudásától sem voltak elájulva a felhasználük.