Rooibos teában párolt lazac

Vágólapra másolva!
Rooibos teában párolt lazac
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

1 szelet lazacfilé
3 csésze rooibos tea
1 citrom szeletelve
2 ek. méz
1 teáskanál egész bors
1 teáskanál só
¼ csésze extra szűz olívaolaj

Forrás: LifeTv


Hogyan kell elkészíteni?

1. Forraljuk fel a teát egy lábasban, majd öntsük át egy serpenyőbe.
2. Adjuk hozzá a citromot, sót, borsot, mézet. Vegyük le a tűzről, majd bőrével felfelé tegyük bele a lazacot, majd enyhe tűzön főzzük 5-8 percig.
3. Fordítsuk át a halat és ellenőrizzük, hogy átfőtt-e.
4. Amikor elkészült, vegyük ki a léből a lazacot, csöpögtessük le.
5. Egy serpenyőben kevés olajon a friss spárgát, baby spenótot és a cukorborsót pár perc alatt pirítsuk meg.