A ciprusi sorozatgyilkos utolsó áldozatát is megtalálták

Nicosia, 2019. június 12. Rendőrök hordágyon viszik egy két éven át garázdálkodó 35 éves ciprusi sorozatgyilkos utolsó, egyben legfiatalabb áldozatát egy Nicosiához közeli bányatóban 2019. június 12-én. A hatéves Sierra Grace lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített holttestét 6 méteres mélységből, egy nádas aljáról emelték ki a Memi-tóból, egy hajdani rézbánya területén. A lány pontos helyét maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek. MTI/EPA/Katia Hrisztodulu
Vágólapra másolva!
A Cipruson két éven át garázdálkodó sorozatgyilkos utolsó, egyben legfiatalabb áldozatát is megtalálták szerdán egy Nicosiához közeli bányatóban.
Vágólapra másolva!

A hatéves Sierra Grace lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített holttestét 6 méteres mélységből, egy nádas aljáról emelték ki a Memi-tóból, egy hajdani rézbánya területén. Megtalálása két hónapig tartó keresésnek vetett véget, a lány pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán.

Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt hét ember megölését vallotta be április 25-én, áldozatai Cipruson dolgozó külföldi nők, illetve lányaik.

Az utolsóként megtalált Fülöp-szigeteki kislány édesanyját ugyancsak megölték, az ő holttestének április 14-i véletlen megtalálása egy elárasztott bányaaknában indította el a nyomozást, amely a földközi-tengeri szigetország első sorozatgyilkosságának felgöngyölítéséhez vezetett.

Rendőrök hordágyon viszik egy két éven át garázdálkodó ciprusi sorozatgyilkos utolsó áldozatát egy Nicosiához közeli bányatóban 2019. június 12-én Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A rendőrség szerint nincs bizonyíték, amely arra utalna, hogy a 35 éves férfi bárki mást is megölt volna elismert hét áldozatán kívül, mindazonáltal igyekeznek felkutatni mindazokat, akikkel a gyilkos kapcsolatba került az interneten.

Metaxasz több áldozatával is chatszobákban ismerkedett meg.

A férfi áldozatainak többsége Fülöp-szigeteki volt, de akadt köztük egy nepáli és egy román nő, utóbbinak a gyereke is. Legtöbbjük bőröndbe gyömöszölt holtteste egy másik, mérgező vizű bányatóból került elő, a nepáli nő tetemét egy katonai lőtér kiszáradt kútjában találták meg.

A román áldozatokat, a 36 éves Livia Florentina Buneát és nyolcéves kislányát, Elena Nataliát csütörtökön temetik el egy Nicosiához közeli faluban. A gyilkosságsorozat az ő megölésükkel kezdődött 2016 szeptemberében.

A ciprusi kormány közölte, hogy magára vállalja az összes áldozat búcsúztatási és temetési költségeit.
A gyanúsítottat várhatóan pénteken állítják bíróság elé.

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akiket nemtörődömséggel vádolnak sokan. A bírálók szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert Cipruson munkát vállaló külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről van szó.