Lang Ádám: Nem értem, hogy történhetett meg ez az egész

Lang Ádám
Teemu Pukki of Finland and Adam Lang of Hungary vie with the ball during the UEFA Nations League football match between Finland and Hungary on September 8, 2018 in Tampere. / AFP PHOTO / LEHTIKUVA / Mikko Stig / Finland OUT
Vágólapra másolva!
Viharos körülmények között távozott a hét elején a CFR Cluj magyar légiósa, Lang Ádám. A játékos  elmondása szerint belső információk láttak napvilágot az edzője és közötte lévő kapcsolatáról, és többek között ez is okoz(hat)ta a szerződésbontást. A 26 éves védő a csakfoci.hu-nak reagált a személyét ért vádakra, valamint az esetleges magyarországi folytatásról és a válogatottbeli tagságáról is nyilatkozott.

Hétfőn délelőtt a román bajnok CFR Cluj labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Lang Ádámmal. A 26 éves védőt korábbi edzője, Dan Petrescu a román sajtóban nyíltan bírálta – mondván DVD-ken látta játékosa hibáit, amelyek sokba kerültek a csapatnak, és büntetésként nem számolt vele, illetve mást preferált helyette. A történtek után Lang először nyilatkozott távozása körülményeiről, amit megelőzően szerinte belső információk szivárogtak ki róla.

"Egyszerűen már nem akarok foglalkozni ezzel a témával.

Annyi történt, hogy az edzővel nem egyezett a véleményünk a futballról, így érdemben nem tudtunk tovább együtt dolgozni. Szerencsére sikerült normálisan elválnunk, és itt számomra véget ért a kolozsvári történet - mondtaLang Ádám, aki szerint belső információk szivárogtak ki róla és edzője közötti viszonyáról.

Lang elmondta, egyelőre Magyarországról semmilyen megkeresés nem érkezett iránta, azonban ha egy jó ajánlat futna be érte, elgondolkozna rajta.

"Az emberek beszélnek össze-vissza,

és vannak olyan híresztelések, amelyek totálisan alaptalanok. Itthonról még egyik csapat sem keresett meg, de kíváncsian várom, hogyan alakul a sorsom. Amíg nem érkezik írásos ajánlat egy klubtól, amivel érdemes lenne foglalkozni, addig itthon pihenek Veszprémben a családommal, a barátaimmal, a szeretteim körében. Egyelőre szabadon igazolható vagyok és várom, hogy történjen valami."

Lang Ádámmal szerződést bontott a klubja, amíg nem talál új csapatot, aligha térhet vissza a válogatottba Forrás: AFP/Mikko Stig

A hátvéd nem titkolt célja, hogy újra meghívót kapjon Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

"A célom nem változott, hiszen szeretnék ismét bekerülni a válogatottba - most ugye egy átmeneti időszakot élek meg, mivel nem kerültem be a keretbe. Ha ismét rendszeresen tudnék játszani, akkor valószínűleg érkezni fog a meghívó, a mindenkori szövetségi kapitány majd eldönti, hogy a teljesítményem megfelelő-e. Ha igen, akkor biztosan be fog hívni, ha nem, akkor nem, ilyen egyszerű ez. A válogatottat megint jó hangulat veszi körül, amit meg kell tartani, nyilvánvaló, hogy ez is hozzásegítette a csapatot, hogy újból eredményes tudjon lenni.

Jó periódusban van a válogatott, és ezt meg kell lovagolni. Az ember tényleg akkor dolgozik a legjobban, ha jól érzi magát, ezt pedig most mindenkin lehet látni, amikor az öltözőben jársz. Ez is a siker egyik kulcsa.

A válogatottat jó játékosok alkotják, ez nem is kérdés. Képesek vagyunk a jó eredményekre, ezt már számtalanszor bizonyítottuk" – fogalmazott Lang Ádám, majd össszehasonlította Georges Leekenst és Marco Rossi munkásságát.

"Ha kettejüket összehasonlítjuk, akkor ég és föld a két szövetségi kapitány közötti különbség. Sokkal könnyebb úgy egy edzővel dolgozni, ha az megmondja, „ezt és ezt kérem", és „ez a filozófiám". Emellett megmutatja videón, hogyan működik az, amit látni szeretne a játékosoktól.

– tette hozzá a 26 éves védő.