Ha fesztiválra indul, ezeket érdemes beszereznie

Dr. Life, Ha csak egy oka van annak, hogy fényképezz a nyaralásod alatt, akkor ez legyen az fényképezés kamera fotó fényképezőgép koncert mobil
Vágólapra másolva!
A nyár közepére végre szépen beindult a fesztiválszezon is. Egymást követik a nagyszabású, többnapos, abszolút nemzetközi színvonalú rendezvények, amelyeken nagyon-nagyon jó szolgálatot tehet néhány elektromos kütyü! Ezt saját tapasztalatból tudjuk, hiszen mi is lelkesen látogatjuk az ilyen eseményeket, és tényleg van egy pár olyan eszköz, amit nem szívesen hagynánk otthon. Mutatunk öt olyat, amit mindenképpen érdemes magunkkal vinni, ha fesztiválozni megyünk.
Vágólapra másolva!

Nélkülözhetetlen mindenes: telefon

Az első és a legfontosabb: egy normális mobil ma már egyszerre kommunikációs központ, térkép, pénztárca, fényképezőgép és munkaeszköz egyben, így érdemes egy épkézláb darabot választani. Fesztiválra olyan telót érdemes vinni, aminek átlagon fölüli a kamerája, jó a mikrofonja, és az aksija is legalább 8 órán keresztül bírja szusszal. Emellett az sem árt, ha normális a képernyője, amit napfényben is jól lehet látni. A strapamobilok, bár tényleg kibírják a port, az ütéseket és azt is, ha valami barbár leönti őket, viszont nagyok és nehezek, és ezáltal borzasztóan kényelmetlenek. Jobb inkább szerválni egy karcsú mobilt, és venni rá védőfóliát, valamint egy tokot.

Samsung A50 okostelefon Forrás: Origo

A mi tippünk: Samsung A50

Energia mindig: napelemes töltő

A rengeteg felemelő pillanat mellett rengeteg idegesítő dolog is van egy fesztiválon. A hajnalban a sátrunk mellett vernyákoló önjelölt trubadúrok, a mások italát kiborogató, embereket fellökdöső táncbajnokok, satnya zenekarok és a csúf állapotban lévő toalettek mellett ezek közé tartozik a permanens energiahiány. Mindig minden lemerül, pont a legrosszabb pillanatban, és a legtöbb helyen alig van normális töltési lehetőség. Egyszer voltunk egy olyan szabadtéri rendezvényen, ahol szó szerint fél napokat kellett sorba állni, amíg végre áramhoz jutottunk. Ott és akkor megfogadtuk, hogy ebből elég! Szereztünk egy vízálló napelemes akkupakkot, amely képes magába szívni az energiát (igaz, kicsit lassan), ha nincs mód rádugni a hálózati áramforrásra. Ez egy nagyszerű társ, alvás közben vagy a bázisnál történő rekreáció közben lehet nyugodtan tölteni, nem kell a konnektorok környékén tülekedni, és még zseblámpaként is használható. Ha még a kávét is megfőzné reggel, akkor lenne tökéletes, de azért így is nagyon hasznos kis masina.

Quazar Solar Cell napelemes mobil akkumulátor, telefontöltő, lámpa Forrás: Origo

A mi tippünk: Quazar Solar Cell

Saját buli: mobil hangszóró

Arra jutottunk, hogy minden egyes fesztiválon előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor MINDEN helyszínen vacak a zene. Mikor már elegünk van a sok fakezűből, vagy katasztrofális ízléssel megvert DJ-ből, és csak valami normális, ismert zenét szeretnénk hallgatni menedékünkre visszavonulva. Na, ilyenkor jön iszonyú jól egy hordozható, akkumulátoros, Bluetooth-támogatású hangsugárzó. Van ebből már olyan, amin vannak beépített LED-ek, amivel szuper kis partit lehet csinálni bárhol, bármikor, de egy fokkal ennél fontosabb, hogy bírja a port, az ütéseket és a nedvességet, mert egy fesztiválon mindháromból lesz része bőven.

Jól jöhet egy fesztiválon, ha meg akarjuk hallgatni az egyik kedvencünket Forrás: Origo

A mi tippünk: LG PK5

Vérszopók ellen: mini-szúnyogriasztó

Az idei évben valamiért irgalmatlan mennyiségű szúnyog van mindenfelé, és ezek a kis vérszopók ugyanolyan örömmel mennek a szabadtéri rendezvényekre, mint a vendégek. Nekik gyakorlatilag terített asztal egy ilyen esemény, és zaklatnak mindenkit nemre és életkorra való tekintet nélkül. Értelemszerűen nem lehet lepermetezni egy egész fesztivált, de ez nem jelenti azt, hogy belenyugvással kéne fogadnia bárkinek a moszkitóterrort! Sajnos a denevérszelídítés terén még nem sikerült túl jó eredményeket elérni, és békát sem érdemes magunkkal vinni, viszont mobil szúnyogriasztót igen! Ezek apró kis masinák, amik ultrahang segítségével tartják távol az idegesítő szúnyogokat. Az általunk használt eszköz elfér egy zsebben is, nyakba is akasztható, és nagyjából egy négyzetméternyi területről kiszorítani a minivámpírokat.

Silverline Mosquito Free, a mobil szúnyogriasztó Forrás: Origo

A mi tippünk: Silverline Mosquito Free

Notebook: nem kell! Fesztiválozáskor hagyd otthon a számítógépet!

A bónusz: hangtompító a fülben

Az utolsó eszköz kilóg a sorból, hiszen nem egy elektromos ketyeréről van szó, hanem egy olyanról, amely képes semlegesíteni azok káros hatásait. Nem, nem a besugárzásra, a HAARP-ra gondolunk, azt meghagyjuk az összeesküvés-elméletek híveinek, hanem egy sokkal „kézzelfoghatóbb” dologra: a hangerőre. Ha valaki egy fesztiválon szeretne pihenni, legyen az éjjel, reggel, délelőtt vagy délután, azt fogja tapasztalni, hogy MINDIG, minden egyes pillanatban szól valahonnan a zene, megy a mulatozás. Ez pedig egy idő után rettenet fárasztóvá válik, hiszen a zajongásra felébredünk, vagy rosszabb esetben el sem tudunk aludni. De van persze erre is megoldás. Vihetünk magunkkal fej- vagy fülhallgatót, de abban nem olyan kényelmes aludni. Viszont vannak már szuper füldugók, és akad köztük olyan is, amit direkt az ilyen fesztivál- vagy koncertkörülmények figyelembevételével fejlesztettek ki. Mi konkrétan egy német terméket szúrtunk ki magunknak, és nagyon elégedettek vagyunk vele, hiszen jár mellé egy kis alumínium tárolódobozka, könnyen tisztítható, kényelmes és diszkrét.

Senner MusicPro füldugó Forrás: Origo

A mi tippünk: Senner MusicPro

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!