Barátnője szeme láttára végeztek ki egy dövényi férfit

Vágólapra másolva!
Két férfi a barátnője előtt végezte ki az ismerősét tavaly februárban, a nőt pedig egy napig fogva tartották. A bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a gyilkosokat, de ez még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Egy férfi együtt szórakozott Dövényben két másikkal, és az egyikük barátnőjével. Miután bezárt a kocsma, utána is együtt folytatták az italozást.

A két férfi és az ismerősük összeveszett egymással, majd később látszólag kibékültek, de a veszeledők közül ketten eldöntötték, hogy megölik a harmadikat.

Az egyik férfi barátnője hazament az autójáért, otthon bepakolt több kést és egy kardot is tett a kocsiba.

Később megérkezett a helyszínre a férfi barátnője, aki kérlelt, hogy menjen vele haza, ne szálljon be a két másik férfival az autóba. Nem így lett. Este 11 óra körül mindannyian beültek az autóba és elindultak egy közeli településre. A két nő elöl ült, a három férfi pedig hátul.

Indulás után az egyik támadó elmondta a mellette ülő férfinak és a barátnőjének, hogy "most meghaltok mindketten", majd elővett egy kést.

Forrás: Police.hu

A férfi és a barátnője könyörgött, hogy engedjék el őket, erre a támadó többször is megszúrta a férfit, közben azt mondta áldozata barátnőjének, hogy "most vágtam el a nyakát".

Az autóval Putnokra hajtottak, az egyik támadó korábbi élettársához. Ott levonszolták a megkéselt férfit és a barátnőjét a pincébe, ahol a két férfi a karddal és a késsel többször megvágta.

A barátnőjét arra kényszerítették, hogy nézze végig a kivégzést, és megfenyegették, hogy őt is megölik. Az ő combjába is beleszúrtak egy kést.

Amikor végeztek, a férfi holttestét egy szőnyegbe tekerték és betették az autóba, majd a férfi korábbi élettársa segítségével eltűntették a nyomokat. A véres ruhákat, a késeket és a meggyilkolt férfi telefonját elégették,

a holttestet pedig visszavitték Dövényre, és egy emésztő gödörbe dobták.

A meggyilkolt férfi barátnőjét egy napig fogva tartották és megtiltották neki, hogy bárkinek beszéljen a történtekről. A nő másnap kiszabadult, és azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A törvényszék 10 hónap alatt 17 tárgyalást tartott, több tanút és szakértőt is meghallgatot, végül június 28-án ítéletet hirdettek.

A két férfit azért, mert meggyilkolták az ismerősüket, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az I. rendű vádlott 35, a II. rendű vádlott 25 év múlva szabadulhat.

A gyilkos férfi barátnője 25 évet kapott. A nő, akinek a pincéjében történt a gyilkosság, és segített eltüntetni a nyomokat, bűnpártolás miatt 4 évig ülhet - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Az ítélet ellen a vádlottak fellebbeztek, tehát ez még nem jogerős. Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.