Óriási hőségben kezdődött meg a híres operafesztivál

Richard Wagner Festival in Bayreuth, Bayreuth Festspielhaus, Bayreuthi Ünnepi Játékok, 2019
23 July 2019, Bavaria, Bayreuth: The Richard Wagner Festspielhaus in Bayreuth. The Bayreuth Festival starts on 25 July. Photo: Daniel Karmann/dpa
Vágólapra másolva!
Nagy hőségben kezdődött meg a híres bayreuthi operafesztivál
Vágólapra másolva!

A bajor várost, Bayreuthot felforrósító trópusi hőségben nyílt meg csütörtökön délután a Bayreuthi Ünnepi Játékok. A Richard Wagner tiszteletére 108. alkalommal megrendezett operafesztivál a 39 fokos melegben, a világhírű szerző Tannhäuser című operájának új rendezésű előadásával vette kezdetét. A 19. századi operát az orosz Valerij Gergijev vezényli, a főszerepet Stephen Gould énekli.

A fesztivál parkját

15 ezer nyári virággal ültették be,

de a város kertészeti hivatala elismerte, hogy az aszályos időjárás és a hőség miatt nem könnyű megőrizni szépségüket. A következő öt hétben a világ minden tájáról érkeznek vendégek Bayreuthba, hogy meghallgassák a Wagner operáiból megrendezett 32 előadást. A fesztivál jelmeztervezője elmondta, hogy rekordmennyiségű, 3000 méternyi ruhaanyagot használtak fel az előadásokhoz,

csak a kórusnak 600 kosztümöt készítettek.

30 éves rendező állítja színpadra a világhírű operákat

30 éves fiatal osztrák rendező, Valentin Schwarz fogja színpadra állítani a Bayreuth-ban Richard Wagner négy operából álló Ring-ciklusát. Jövőre generációváltás lesz Bayreuthban: Richard Wagner négy operából álló Ring-ciklusát egy 30 éves fiatal osztrák rendező, Valentin Schwarz fogja színpadra állítani az ünnepi játékokon a szintén fiatal, Pietari Inkinen finn karmester vezényletével - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Katharina Wagner, az ünnepi játékok vezetője.

Katharina Wagner, a fesztivál igazgatója korábban elmondta, hogy 2021-ben a fesztivál történetében először női karmester is pulpitusra áll majd Bayreuthban. A Bayreuthi Ünnepi Játékok augusztus 28-ig tart.