Gyurcsány embere is otthagyta az ellenzéki összeborulást

Vágólapra másolva!
Az MSZP után a Demokratikus Koalíció képviselője is kilépett az ellenzéki összeborulásból Törökbálinton. Kun Anna azért döntött az önálló indulás mellett, mert nem kért a helyi álcivil szervezet lejárató kampányából. Korábban a szocialisták elnöke arról beszélt, egy jóérzésű baloldali ember nem tud részt venni abban az akcióban, amit az álcivil-ellenzéki ernyőszervezet csinál.
Vágólapra másolva!

Tovább bomlik az eddig sem létező ellenzéki összefogás Törökbálinton. A városban korábban az MSZP helyi elnöke, Szentmiklósi-Tóth Tamás a levelében azt írta, hogy többek között azért nem akarnak részt venni az együttműködésben, mert az elkezdődött kampány stílusával „semmilyen jóérzésű baloldali ember nem tud azonosulni". Úgy látja, a személyeskedés nem fog semmilyen eredményre vezetni, és ezért is elhatárolódnak az összefogástól.

Törökbálinton teljesen szétesett az ellenzék Forrás: Origo

Meglepő fordulat: kilép a DK

A legújabb hír, hogy Kun Anna, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa is bejelentette, hogy nem kér az ellenzéki összefogás ernyőszervezetéből, a Törökbálint Holnap Egyesületből. Kun nem értett egyet az egyesület kampánystílusával, és nem akart asszisztálni semmilyen teljesen alaptalan lejáratáshoz. Kun bejelentette azt is, hogy a törökbálinti 4-es számú körzetben önállóan indul. Alább olvashatják Kun Anna levelét.

Kilépett a nagy összeborulásból a DK Forrás: Origo

Még július elején látott napvilágot, hogy a városban 2018 novembere óta zajlottak az egyeztetések „a helyi lokálpatrióták és az ellenzéki politikai pártok között, ennek eredményeképpen a jelöltek a Törökbálint Holnap Egyesület színeiben mérettetik meg magukat októberben". A nagy együttműködés még három hetet sem ért meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, meghiúsult az ellenzéki összefogás Budapest X. kerületében, ahol korábban úgy tűnt, a fideszes polgármesternek, D. Kovács Róbertnek csupán egy komoly kihívója lesz, az ellenzéki szivárványkoalíció által támogatott Somlyódy Csaba személyében. A napokban viszont Tóth Balázs, a X. kerületi LMP vezetője bejelentette, hogy pártja külön indul a városrészben.

Több jelölt lesz Erzsébetvárosban is

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányellenes erők az ország legtöbb pontján képtelenek voltak létrehozni mostanra az egységet. Csak az elmúlt napban töménytelen mennyiségben bomlottak fel a nagy nehezen tető alá hozott megállapodások. A VII. kerületben

a korábban jogerősen börtönbüntetésre ítélt, exszocialista Hunvald György közölte, hogy független jelöltként elindul a polgármesteri posztért.

Erzsébetvárosban az egykori LMP-s Moldován László pedig két hete jelentette be, hogy az Élhető Erzsébetváros Egyesület és a Puzsér Róbert főpolgármester-jelölthöz köthető Állampolgárok a Centrumban Egyesület elnevezésű civil szervezet jelöltjeként indul.

Moldován László, Niedermüller Péter és Hunvald György is önállóan indul Erzsébetvárosban Forrás: MTI

Csepelen is szétesett az összefogás

A teljes összefogás Csepelen természetesen fake news-nak bizonyult, hiszen a Momentum Karácsony sajtótájékoztatója után néhány perccel már közölte, hogy kihátrál az ellenzéki összeborulásból, arra hivatkozva, hogy a XXI. kerületi MSZP-ben bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők vannak, és a szocik amúgy is leszerepeltek még 2010 előtt. A liberális párt szerint az egyik ilyen „leszereplő" Szenteczky János, akit jogerősen elítéltek rágalmazásért, első fokon pedig hűtlen kezelésért. Ő a hírek szerint alpolgármester lehetne Csepelen, ha az ellenzéki lista nyerne.

Ráadásul most úgy néz ki, hogy Erdősi Éva közös ellenzéki polgármesterjelölt mögött álló több egyéni választókerületben induló képviselőt sem támogatja a Momentum, leszámítva természetesen a saját jelöltjeiket.

Erdősi Éva egyébként az utolsó pillanatban lett közös jelölt, a helyi MSZP június 25-én cserélte le a már hónapok óta közös csepeli polgármesterjelöltként emlegetett Takács Mónikát,

akit a szocialisták 2018 novemberében óriási többséggel szavaztak meg közös jelöltnek, és támogatta Takácsot a DK és a Momentum is.

A már így is rendkívül zűrös helyzetet tovább bonyolítja, hogy a pártoktól független jelöltként, a Buckai Szövetség csepeli szervezetének nevében polgármesterjelöltként elindul az önkormányzati választáson az exjobbikos Pákozdi József.