Béremelést tervez egy hazai diszkontlánc

Aldi
A logo is pictured on a sign outsude an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Újabb béremelésre lehet számítani az ALDI Magyarországnál, miközben a cégnél egyelőre nincs érvényben létszámstop sem. Erről a Pénzcentrumnak adott interjújában beszélt Bernhard Haider, a vállalat ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

Nem pusztán a kiskereskedelmi szektoron belül, hanem más iparágakkal összehasonlítva is versenyképes bérezés kialakítására és biztosítására törekszik az Aldi - mondta el az interjúban a cég ügyvezető igazgatója. Az utóbbi években kialakult munkaerőhiány miatt a kiskereskedelem szereplői között, bizonyos munkakörök betöltése érdekében bérverseny alakult ki, a vállalat képviselője pedig, ha a bérllicitben való részvételüket nem is erősítette meg, jelezte, nem álltak le a béremelésekkel.

- mondta el egy kérdés kapcsán Bernhard Haider.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az ügyvezető kifejtette azt is, hogy a cégnél egyelőre nincs általános létszámstop - piaci híresztelések szerint ez más kiskereskedelmi szereplőknél már előfordul back office munkakörökben -, és azt is elmondta, hogy nem minden régióban egyformán könnyű megtalálni a megfelelő munkaerőt az éppen nyitott pozícióikra.

Haider szerint

a recessziós félelmek kevésbé érintik a szektort,

mert a kiskereskedelem termékpalettáján előtérben vannak a hétköznapi fogyasztási cikkek, amikre még gazdasági visszaeséskor is szükség van.