Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerdán azt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, biztos abban, hogy az ország jó házigazdája lesz jövőre az Európa-bajnokságnak.

A szlovén sportvezető azután találkozott Moszkvában az orosz államfővel, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékes bizottsága Oroszország négy évre szóló eltiltását javasolta nemzetközi sportrendezvényekről, illetve azok szervezésétől.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a 2018-as világbajnokság döntőjén Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Sefa Karacan

A WADA egyik illetékese ugyanakkor szerdán már jelezte, hogy amennyiben a végrehajtó bizottság elfogadja a javaslatot, és annak megfelelően büntet, a tiltás akkor sem vonatkozik majd a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság szentpétervári mérkőzéseire és a 2021-es Bajnokok Ligája-döntőre, melynek szintén Szentpétervár a házigazdája. Az orosz nagyvárosban négy Eb-mérkőzést - közte egy negyeddöntőt - rendeznek majd.

James Fitzgerald WADA-szóvivő a kijelentését azzal indokolta, hogy a futball Eb és a BL-finálé sem multisport esemény vagy világbajnokság, hanem regionális, egy sportágat érintő torna.

Oroszország tavaly nyáron labdarúgó-világbajnokságot rendezett.

Mindent egy helyen az Eb-ről