A kormány már most készül a válság utáni időszakra

Vágólapra másolva!
Farkas Örs politikai elemző, a Kormányzati Tájékoztatási Központ vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a mostani járvány hatásairól, a gazdaság megmentésére tett kormányzati lépésekről.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök bejelentése alapján a kijárási korlátozások időtartamát korlátlan ideig meghosszabbították, a szakértő szerint a döntés mögött két dolog áll. Egyrészt több szakemberrel, érintettel konzultált Orbán Viktor, így Budapest főpolgármesterével, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével, virológus szakemberekkel az Operatív Törzs tagjaival, akik egybehangzóan azt mondták, a járvány még olyan szakaszában tart itthon, ami azt mutatja, indokoltak a korlátozások.

Ennek további központi szigorítására nem volt szükség, mert ahogy azt Farkas Örs kifejtette, a járvány jelenlegi állapotához elegendőek voltak a mostani korlátozások. Azonban ez csak akkor tartható fenn, ha mindenki elfogadja és betartja a rendelkezéseket, ezt a rendőrség ellenőrzi, mégpedig fokozottabban. A rendelkezés persze tartalmaz bizonyos szigorításokat, amelyek az elkövetkezendő napokra, a húsvéti időszakra vonatkozik, ennek értelmében erre az időszakra a polgármesterek a saját településükön további rendelkezéseket vezethetnek be a saját településük, az ott élők védelmében. Az elmúlt órákban szinte mindegyik polgármester élt ezzel a lehetőséggel, hogy megakadályozzák a turisták beáramlását a településükre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.