Bagóért vehető pár kerék a Mac Próhoz

apple mac pro 2019 pro display xdr monitor
Apple Mac Pro (2019) és Apple Pro Display XDR
Vágólapra másolva!
Csere lábkészletet is árul az Apple, különösen kedvező áron.
Vágólapra másolva!

Soha nem voltak olcsók az Apple modern kori eszközei, azonban az elmúlt években látott, általános áremelést már a vállalat legnagyobb rajongóinak is nehezükre esik megvédeni. Ettől függetlenül a kínos árazás netovábbját az új Mac Pro asztali számítógéppel sikerült elérni, a gigantikus felbontású videók szerkesztéséhez, vagy éppen professzionális 3D grafikai munkákhoz ajánlott gép bruttó 2,25 millió forintnál kezdődik.

Apple Mac Pro (2019) és Apple Pro Display XDR Forrás: Apple

Erre még lehet azt mondani, hogy a megcélzott közönsége számára valójában racionális összegről van szó, tekintve hogy ők maguk is óriási mennyiségű bevétel generálásához használják az eszközt. Viszont az már nehezen magyarázható, hogy a mellé ajánlott, a kijelző borításának típusától függően 1,9 millió vagy 2,25 millió forintos Apple Pro Display XDR csúcsmonitor mellé miért nem képes lábat vagy tartóállványt adni az Apple.

Aki nem a falnak támasztva kívánja használni a kétmilliós monitorát, az 390 ezer forint felárért kérhet hozzá tartóállványt, vagy 78 ezer forint pluszért egy falra rögzítéshez szükséges VESA-adaptert. Maga a VESA-kompatibilis tartókar vagy tartókeret külön vásárlandó tétel.

Az új iPhone SE bejelentésével párhuzamosan az Apple újból lecsapott a Mac Pro a jelek szerint bármiért bármennyit kifizetni képes és hajlandó, professzionális közönségére.

Apple Mac Pro kerékkészlet Forrás: Apple

Két régóta ígért kiegészítőt tett elérhetővé: a Mac Pro összekarcolódott lábait lecserélni szándékozóktól 120 ezer forintot kér az új lábkészletért, akik pedig a sima lábakat gurulós lábakra cserélnék a gépükön, azoknak 280 ezer forintot kell a pénztárnál hagyniuk a kerékkészletért.

Mindenki eljátszhat a gondolattal, hogy mit vásárolna a fenti összegekből Mac Pro lábkészlet és kerékkészlet helyett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!