Május 10-től újra lehet 500 főnél kisebb rendezvényeket tartani Dániában

koronavírus Dánia
People gathering in front of Fredensborg Palace waiting for the Queen step outside and to wave Danish flags in celebration of the Queen on her 80th birthday. Thursday, April 16, 2020. Due to the COVID-19 crisis all original plans of celebration has been cancelled. However, the special birthday today is still being celebrated and marked in various ways across Denmark. (Photo: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)
Vágólapra másolva!
Dánia tovább lazít a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokon, és május 10-től engedélyezi az 500 fő alatti nyilvános rendezvényeket - jelentette a TV2 dániai tévécsatorna kedden az egészségügyi minisztériumra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt.

Az egészségügyi tárca leszögezte:

500 fősnél nagyobb rendezvényeket szeptember 1-je előtt biztosan nem tarthatnak

az országban.

Az összejövetelek felső létszámkorlátja eddig 10 fő volt Forrás: Ritzau Scanpix via AFP/Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ólafur Steinar Gestsson

Dániában 7711 fertőzöttje és 364 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Gyorsan reagáltak, most az elsőként enyhítenek

Az észak-európai országban fokozatosan elkezdték feloldani a koronavírus miatti óvintézkedéseket, előző héten például egy hónapos kényszerszünet után

ismét megnyitott több iskola.

Dánia Európában az első ország, ahol a bölcsődék, óvodák és általános iskolák újra kinyithatták kapuikat a járvány miatt március 12-én bevezetett lezárás után. A középiskolákban és a főiskolákon folytatódik a távoktatás, és az intézményeket május 10-től lehet ismét látogatni.

Dánia viszonylag korán reagált szigorú intézkedésekkel a járványra. Március 14-én lezárta határait. Bezáratta a többi között az iskolákat, az óvodákat, az éttermeket, a kávézókat és a szabadidőközpontokat, és megtiltotta, hogy tíznél többen gyülekezzenek a köztereken.