Belgiumban már több mint 6000-en meghaltak

Brüsszel, Belgium, koronavírus, COVID-19
A couple wearing protective face masks carry their groceries on April 5 , 2020, in Brussels, as a strict lockdown is been in place for the past 3 weeks to stop the spread of COVID-19, the disease caused by the novel coronavirus. (Photo by Aris Oikonomou / AFP)
Vágólapra másolva!
Átlépte a hatezret a koronavírus-járvány okozta betegségben meghaltak száma Belgiumban szerdán. A közegészségügyi szolgálat közölte: egy nap alatt 264-en haltak meg.
Vágólapra másolva!

A fertőzések száma 933-mal 41 889-re emelkedett a tizenegy és fél millió lakost számláló országban.

Az áldozatok 54 százaléka idősotthonokban halt meg.

A közegészségügyi szolgálat szakértői szerint a járvány tetőzése valószínűleg április 12-én volt.

Járókelők Brüsszelben, április 5-én Forrás: AFP/Aris Oikonomou

A szolgálat szóvivője, Benoit Ramacker szerint az adatok bizakodásra adhatnak okot, de további erőfeszítéseket kell tenni a korlátozási intézkedések betartása érdekében. A La Libre című napilap szerint Sophie Wilmés kormányfő pénteken újabb korlátozásenyhítő stratégiákat jelent be, de addig is mindenkit rendkívüli óvatosságra int.

Luxemburgban lassult a vírus terjedése az előző hetekhez képest, az országban laposodik a járványgörbe. A szerdai adatok szerint 60 új esetet regisztráltak 24 óra leforgása alatt, a halottak száma hárommal nőtt. A félmilliós lélekszámú nagyhercegségben

3618 beteget és 78 halottat tartanak számon.

A luxemburgi kormány a járóbeteg-ellátás fokozatos visszaállítását tervezi, Paulette Lenert egészségügyi miniszter arra buzdította a lakosságot, hogy ne féljenek meglátogatni háziorvosaikat.