Azonnali kérdésekre válaszol Orbán Viktor az Országgyűlésben - kövesse percről percre

ORBÁN Viktor; HARANGOZÓ Tamás
Budapest, 2020. március 30. Orbán Viktor miniszterelnök válaszól Harangozó Tamásnak, az MSZP frakcióvezető-helyettesének azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés
14:07
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Ekkor kérdezhették utoljára a miniszterelnököt

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb március 30-án az azonnali kérdések órájában válaszolt ellenzéki képviselők felvetéseire az Országgyűlésben.

14:17
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

A képviselők kérdezik a kormányfőt

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol.

14:18
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány lesz a középpontban

A kérdések között minden bizonnyal nagy többségben lesznek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos felvetések.

14:42
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Indul az azonnali kérdések órája

Kezdődik az azonnali kérdések órája.

14:46
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ha az ország bajban van, akkor Önökre nem lehet számítani

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta,  egy olyan gazdasági rendszer működik itthon, amikor a munkaadók és munkavállalók meg szoktak egyezni egymással évenként. A minimálbér kérdésében is meg szoktak állapodni. Nem osztom azokat az osztályharcos szempontokat, amiket ki akarnak provokálni. Orbán Viktor elmondta, hogy válság idején a vádaskodás helyett az ország érdeke lett volna fontosabb. Az utóbbit egyetlen percig sem tették - mondta a kormányfő. Ha az ország bajban van, akkor Önökre nem lehet számítani - mondta a kormányfő.

14:49
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

"A Jobbik mostanra teljes mértékben baloldali párttá vált"

Orbán Viktor Jakab Péternek azt is elmondta, a Jobbik az egyetlen olyan párt, amit kilóra megvettek, és erről mindenki tud, és mindenki beszél. Ha ezt nem találják elégségesnek, akkor újdonsült szövetségeseinek a vörösbáróival is beszélhetnek. Önök régóta a baloldal szekerét tolják, és a Jobbik nem jobbik, hanem ballik, és mostanra végérvényesen baloldali párttá vált.

14:53
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Számos lezártnak tűnt kérdés nyílt újra, és itt a lehetőség, hogy korábban evidensnek gondolt kérdéseket újragondoljanak

Orbán Viktor Mesterházy Attilának válaszolva azt mondta, hogy sajnálja, hogy Mesterházyt is egy kalap alá vette a Jobbikkal, mert tévedett. Örömtelinek nevezte a miniszterelnök, hogy az MSZP képviselője szurkol a válságkezelés sikerének. Orbán Viktor elmondta, hogy számos lezártnak tűnt kérdés nyílt újra, és itt a lehetőség, hogy korábban evidensnek gondolt kérdéseket újragondoljanak.  A kormány kész az érdemi egyeztetésre az ellenzékkel gazdaságstratégiai kérdésekben.

14:54
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Oda kell futni, ahol a labda lesz

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy oda kell menni, ahol a labda lesz, és nem oda futni, ahol a labda van.

15:01
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

"Ön itt ült a parlamentben, amikor az összes megszorító intézkedést bevezette a szocialista kormány"

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) azt válaszolta, hogy csábító, hogy a munkahelyteremtés gazdasági vonatkozásairól vitázna, akkor nagy előnye legyen. Abban a kormányban, amiben Ön is szolgált, annak eredményeként 3,6 millió ember dolgozott 2010-ben, míg most a válság előtt 4,5 millió. A kormányfő közölte, hogy az ellenzék és a kormány is ugyanazokból az adatokból dolgozik. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hoz létre a kabinet. Orbán Viktor elmondta, hogy nem tudják eltörölni a múltat, és Ön itt ült a parlamentben, amikor az összes megszorító intézkedést bevezette a szocialista kormány.

15:07
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mire a munkanélküli segély lejár, addigra mindenki kap ajánlatot

Orbán Viktor Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy a munkanélküli segély három hónapig jár, mire az lejár, mindenkinek lesz munkája. Nem lesz olyan ember, akinek ez az időszak kifut, az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból, vagy a magyar államtól. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék és a kormány is teljesen másként gondolkozik a nagyberuházásokról. Az utóbbiakat fel kell gyorsítani, és növelni kell a számukat - tette hozzá.  Akinek nincs munkája, és kiment alóla a munkanélküli segély, annak munkahelyet teremtenek vagy a vállalati, vagy az állami szektorban.

15:11
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

50 milliárd forintos segítség a vállalkozásoknak

Orbán Viktor Kocsis Cake Oliviónak (Párbeszéd) válaszolva, azt mondta, hogy korábban már megkapta ugyanarra a kérdésre a választ, de most megismétli: mindenkinek lesz munkája, ha kimegy alóla az álláskeresési járulék. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy vannak olyanok, akik nemcsak munkavállalók, hanem munkaadók is. Azok a vállalkozók, akik most nehéz helyzetbe kerültek, azok számára egy 50 milliárdos alapot nyitottak meg, és ehhez lehet fordulni.

15:16
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Ötből négy esetben nem volt orvos a Pesti úti idősotthonban

Dunai Mónika, a Fidesz képviselője a Pesti úti idősotthonról kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Rétvári Bence válaszában azt mondta, minden fenntartónak a felelőssége, hogy megvédje a bent lakókat. A kormány évente 6 milliárd forintot ad a fővárosi idősotthonoknak - tette hozzá. Több ezer védőeszközt biztosított a kormány az intézménynek, miközben mindenki ott volt, addig Karácsony Gergely csak Facebook-posztokat tett közzé. Ötből négy esetben nem volt orvos az intézményben a szúrópróbaszerű ellenőrzéseken

15:19
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

"Karácsony Gergely semmilyen felelősséget nem vállal"

Karácsony Gergely semmilyen felelősséget nem vállal, miközben mindent  megtesz a hárítás érdekében. Karácsony jobban tenné, ha az orvosi ügyeletet biztosítaná - mondta Rétvári Bence.

15:25
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Nem biztos, hogy a TAO-pénzek ezen átalakítása jó lenne

Orbán Viktor Steinmetz Ádámnak (Jobbik) válaszában azt mondta, a korlátlan felhatalmazásról az Országgyűlés dönt, és nem a miniszterelnök. A TAO-felajánlásokról azt mondta, hogy abból az egészségügy kap 2 millió eurót. Ha nem szedik be ezt, akkor nincs mit szétosztani. Ha csak a vállalkozók oszthatják ezt el, akkor nyújtsák be a javaslatukat - mondta Orbán Viktor. A kormányfő arról is beszélt, hogy készen állnak megfontolni, hogy a TAO-pénzek egy részét adott esetben az egészségügy kapja meg.

15:37
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi munkahelyeket akarunk teremteni

Orbán Viktor Székely Sándornak (független) válaszolva azt mondta, hogy negyedszerre kapta ugyanazt a kérdést. Önök arról beszélnek, hogy munka nélkül kell pénzt osztani, míg a kabinet arra épít, hogy munkát adjon - tette hozzá. Láthatóan Ön inkább segélyeket akar osztogatni, de ennek ellenére akkor is támogassa.

15:44
április 27, 2020
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Politikai vitát a felelősség kérdéséről akkor folytassunk, ha túl vagyunk ezen

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) válaszolva azt mondta, minden esetben a hatóságok végezzék a dolgokat, és tárják fel az eseményeket. Politikai vitát a felelősség kérdéséről akkor folytassunk, ha túl vagyunk ezen. A Pesti úti intézményből került ki a meghaltak 10 százaléka, így lesz miről beszélni a válság végén. Minden védőeszközből egy heti készlet rendelkezésre áll - mondta Orbán Viktor. A kormányfő arról is beszélt, hogy pont Harangozó volt, aki korábban élesen bírálta a szocialista kormány hibás politikáját, mert elárulta a választóit.