A Newcastle United 70 millió fontot áldozna Coutinhóra és Koulibalyra is

Charles Aranguiz, Philippe Coutinho
Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich), action, duels versus Charles ARANGUIZ (Bayer Leverkusen). Soccer 1. Bundesliga, 13.matchday, matchday13, Bayern Munich M) - Bayer 04 Leverkusen (LEV) 1-2, on 30/11/2019 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPH AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A tulajdonosváltás előtt álló és nagy terveket szövögető Newcastle United labdarúgócsapata 70 millió fontot (28 milliárd forintot) áldozna Philippe Coutinhóra és Kalidou Koulibalyra is.

A Mundo Deportivo spanyol lap úgy tudja, hogy

a 27 éves Coutinho első helyen áll a Newcastle United kispadjára kiszemelt új vezetőedző, Mauricio Pochettino kívánságlistáján.

A brazil középpályás barcelonai szerződése 2023-ig érvényes, müncheni kölcsönadása pedig idén nyáron jár le, és a Bayern nem kívánja megtartani.

Korábbi sajtóhírek szerint a 2013 és 2017 között Liverpoolban sikeres időszakot töltött Coutinho után több angol klub - a Newcastle United mellett az Everton, a Chelsea, Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Leicester City - mutatott erőteljes érdeklődést a közelmúltban.

Kalidou Koulibaly (jobb oldalon) is rajta van a Newcastle kívánságlistáján. Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A Sky Sports eközben arról is beszámolt, hogy a Newcastle a Napoli 28 éves középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt is megszerezné.

Információik szerint a játékos számára meggyőző lehet az angol klub részéről erősítésekre szánt összeg, amelynek köszönhetően versenyben lehet a Premier League legerősebb csapataival: harcban állhat a dobogós helyekért, valamint a Bajnokok Ligája-kvalifikációért.

A Franciaországban született, de szenegáli válogatott labdarúgó olaszországi szerződése ugyancsak három év múlva jár le, sajtóhírek szerint angol kérője neki is több akad.

Volt nápolyi edzője, Carlo Ancelotti a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint mostani együtteséhez, az Evertonhoz csábítaná.