Robotkutya figyelmeztet a távolságtartásra

boston dynamics spotmini robotkutya
Boston Dynamics SpotMini
Vágólapra másolva!
Két héten át tesztelik egy szingapúri parkban a Spotot.
Vágólapra másolva!

Mostanra a világ legtöbb részén mindenki ezerszer hallotta a koronavírus-járvány megfékezésére osztogatott tanácsokat, azonban Szingapúrban meg kívánnak győződni arról, hogy valóban mindenkihez eljutnak a szükséges üzenetek. A közel hatmilliós városállam lakói legalább június elsejéig csak a kritikus teendőik elvégzése céljából hagyhatják el az otthonaikat, bár szólóban azért sportolhatnak az erre alkalmas területeken.

Boston Dynamics SpotMini Forrás: Boston Dynamics

A járványügyi illetékesek most váratlan újítással rukkoltak elő, egy május 22-ig tartó teszt során Boston Dynamics által készített Spot robotkutyán keresztül figyelmeztetik a Bishan-Ang Mo Kio Park látogatóit a távolságtartásra, továbbá a csoportosulások elkerülésére. A kutya előre felvett üzeneteket játszik le, egyelőre az irányítását végző operátor mellett végzi a dolgát.

A projektfelelős szerint a kutya kamerái által felvett videókat felhasználják majd a park látogatószámának megbecsülésére, de azonosítani nem próbálják a lakosokat. Ha minden jól megy, akkor a robotot később rendszeresíteni fogják a csúcsidőben való „járőrözésre", és további nyilvános helyeken is felbukkanhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!