Sanghajban ütemesen növelik a látogatószámot az újranyitott Disney Parkban

Shanghai Disneyland
A girl wearing a face mask waits to enter the Disneyland amusement park in Shanghai on May 11, 2020. - Disneyland Shanghai reopened on May 11 to the public after being closed since January due to the COVID-19 coronavirus outbreak. (Photo by Hector RETAMAL / AFP)
Vágólapra másolva!
A sanghaji Disney-park megnyitotta kapuit, miután több mint 15 hétig zárva tartott a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások értelmében. Ez az első Disney-park a világon, amely ismét látogatható – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A vállalat azt tervezi, hogy hetente 5 ezerrel növeli a látogatói kapacitást, amíg el nem éri a kínai kormány által megállapított látogatószám-korlátot. Bob Chapek vezérigazgató elmondta, hogy

lépcsőzetesen nyitják újra a parkot.

Illusztráció Forrás: AFP/Hector Retamal

A pekingi kormány arra kötelezte a Disney-t, hogy a parkot maximum 30 százalékos kapacitással nyithatja újra, ez 24 ezer látogatót jelent a sanghaji létesítmény esetében. A vezérigazgató ugyanakkor kifejtette, hogy jelenleg jóval a kapacitási korlát alatt működik a park, és csak lassan engedik be a látogatókat.

Az ázsiai nyitás után várhatóan Európában és az Egyesült Államokban is újranyithatnak a Disney parkjai.

A vállalat vidámparkjainak első negyedéves bevétele 58 százalékkal csökkent, mivel ezeket komolyan érintette a koronavírus-járvány miatti lezárás.

Illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Ren Long

Chapek hangsúlyozta, hogy a sikeres megnyitáshoz arra is szükség van, hogy a látogatók betartsák az előírásokat, viseljenek arcmaszkot, valamint tartsák az előírt távolságot az emberek között.

A sanghaji Disney-park egész napos jegyeit 299 és 399 jüanért (13 ezer és 18 ezer forint) értékesítik, az éves belépő pedig 1.299 jüanba (59 ezer forint) kerül.

A vállalat hat szórakoztatóparkot üzemeltet a világon: Kaliforniában, Floridában, Párizsban, Hongkongban, Sanghajban és Tokióban.