Terhelő vallomást tett fiára Szilágyi István özvegye

Szilágyi István, megemlékezés, XVII. kerület, Baptista Szeretetszolgálat gyertyás, zenés megemlékezés, 2020.05.11.
Vágólapra másolva!
Szilágyi István özvegye úgy döntött: nem hallgatja el az igazat a hatóságok elől. Vagyis részletesen beszél arról, hogy fia hogyan ölte meg férjét, azt ismert színészt. Annak ellenére tesz így, hogy ezzel minden bizonnyal hozzásegíti fiát sokévnyi büntetéshez. Az özvegy asszony a ripost-nak több interjúban is elmondta, hogy a történtek ellenére szereti a fiát és reménykedik abban, hogy még életében viszontláthatja fiát. Az asszony szeretne igazságot szolgáltatni elhunyt férjének, akivel 50 évet éltek házasságban. Joli néni a szívével ugyan megbocsájtotta fia szörnyű tettét, de az eszével tudja, hogy nem állhat ki mellette sem a nyomozás, sem pedig a bírósági tárgyalások során. A ripost megtudta: az asszony részletes vallomást tett a rendőrségen annak ellenére, hogy közben a szíve szakadt meg.
Vágólapra másolva!

Jolika néni elmondta a nyomozóknak: Péter azért „kattant" be május 3-án reggel, mert

nem volt otthon egyetlen szem nyugtató és a családnak nem volt pénze arra, hogy kiváltsák a receptet.

A színész és a szobrászművész egyetlen gyermeke ekkor önmaga ellen fordult és a saját fejét verte az ágykeretbe. Szilágyi István ezért szólt rá, de a jó szándékú figyelmeztetés csak olaj volt a tűzre.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Péter az idős édesapja ellen fordult, mint korábban többször is, de ezúttal édesanyja könyörgésére sem állt le és egy kalapáccsal halálos ütést mért a színész fejére, majd meg is rugdosta az édesapját.

Az idős asszony mindennek szemtanúja volt. Ő szaladt segítségért a szomszéd kisboltba, ahonnan értesítették a rendőröket. Az idős asszony tisztában van azzal, hogy a jog szerint nem lett volna köteles terhelő vallomást tenni a saját fiára, de ő úgy döntött, nem él ezzel a lehetőséggel - írja a Ripost.