Csakis olyan intézkedések működnek, azok a hatékonyak, amit az emberek elfogadnak

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a legújabb nemzeti konzultációról, annak fontosabb kérdéseiről.
Vágólapra másolva!

A politikus a legújabb nemzeti konzultációról azt mondta, amióta Fidesz-KDNP kormány van Magyarországon, azóta az emberek megszokhatták, hogy a kormányzat megkérdezi a véleményüket, ha az ország fontos mérföldkőhöz érkezik, amikor stratégiai fontos ügyek eldöntése a cél. Így történt ez a rezsicsökkentésnél, a családok támogatásánál, a migrációval kapcsolatos álláspontnál.

Hozzátette, most is egy rendkívüli helyzet van, amikor is a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát sikeresen lezárta az ország a magyar emberek fegyelmezettségének, a szakemberek tanácsainak, valamint annak, hogy a kormány időben lépett. Most a második szakasz van, még nincsen meg a vírus elleni vakcina, ezért is adták ki a figyelmeztetést a szakértők, jöhet egy második hullám. Azt is kijelentették a járványügyi szakemberek, hogy csakis olyan intézkedések működnek, azok a hatékonyak, amit az emberek elfogadnak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.