Lezárhatóvá válhat a Messenger app

Facebook, logó, alkalmazás, telefon, messenger
ANKARA, TURKEY - FEBRUARY 27: In this photo illustration a mobile phone screen displays the Facebook Messenger logo in front of a computer screen showing the Facebook sign in Ankara Turkey on February 27, 2020. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Biometrikus hitelesítést vagy PIN-t kérhet az indításakor.
Vágólapra másolva!

Rengeteg a Messengert használó számára érdekes újítást tesztel a Facebook, a jelek szerint a jövőben ujjlenyomat-olvasáshoz, arcfelismeréshez, vagy PIN megadásához lesz köthető a csevegőapp feloldása. Az opcionális funkciót bekapcsolva nem lehet megnézni az appban lévő üzeneteket, amíg a készülék felhasználója nem azonosítja magát valamilyen módon.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

Az újdonságot egyelőre csak iOS rendszeren teszteli a Facebook, azonban a tájékoztatása szerint ha ténylegesen bevezeti, akkor idővel az androidos Messengerben is elérhetővé válhat. A védelmi vonal megvalósításához az operációs rendszerek saját programozási felületeit veszi igénybe, valószínűleg ez okoz bizonytalanságot Androidon.

Érdemes tudni, hogy egyes telefongyártók androidos kezelőfelületeiben van olyan funkció, amellyel bármely szabadon választott alkalmazás elindítása azonosításhoz köthető; általában a Beállítások app Biztonság részében konfigurálható a lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!