Több százezres büntetést kapott Pikó András miatt a józsefvárosi önkormányzat

Pikó András
Vágólapra másolva!
A Fidesz józsefvárosi szervezete közleményben szólította fel Pikó Andrást, a VIII. kerület baloldali polgármesterét, hogy kezdjen el végre dolgozni, és adjon választ a közérdekű adatigénylések százaira. A Közbeszerzési Hatóság egyébként vizsgálatot folytat Pikó korrupciógyanús ügylete miatt, és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság több százezer forintos bírságot szabott ki az általa vezetett önkormányzatra.
Vágólapra másolva!

Mióta Pikó András elfoglalta Józsefváros polgármesteri székét, azóta folyamatosak a botrányok a kerületben – írták.

Pikó András Forrás: Facebook

Bár Pikó András kampányának egyik legfőbb eleme volt az átláthatóság, és a megválasztása utáni első képviselő-testületi ülésen elfogadtatta a Momentum ezzel kapcsolatos – a helyi Fidesz szerint egy normálisan működő önkormányzatban teljesen felesleges – politikai nyilatkozatát is,

ebből semmi sem valósult meg.

A józsefvárosi Fidesz emlékeztet rá, hogy

törvényi kötelezettsége lenne, de mégsem ad választ több száz közérdekű adatigénylésre, és a lakosok nagy része is hiába várja a válaszokat Pikó András önkormányzatától.

Emellett az önkormányzati képviselők sem kapnak választ kérdéseikre,

Pikó az önkormányzat által kötött szerződéseket nem teszi elérhetővé, és kérésre sem hozza nyilvánosságra.

A helyi Fidesz szerint annak ellenére titkolózik és "sumákol", hogy programjában azt ígérte: a kerületi szerződéseket, teljesítéseket, döntéseket kereshető formában nyilvánosságra hozza.

Ezt az ígéretét sem tartotta be

- tették hozzá.

Véleményük alapján, Józsefváros polgármestere kénye-kedve szerint bont fel akár milliárdos nagyságrendű szerződést is, hogy aztán helyette egy számára kedves céget egymaga kiválaszthasson. A polgármestert "szerencsétlenkedése" nem menti fel a törvények betartása alól.

A józsefvárosi Fidesz külön felhívja rá a figyelmet, hogy jelenleg éppen a Közbeszerzési Hatóság folytat vizsgálatot Pikó András korrupciógyanús ügylete miatt, továbbá információik szerint

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is több százezer forintos bírságot szabott ki az általa vezetett Önkormányzatra.

A büntetéseket persze nem a saját zsebéből fizeti ki, hanem a kerületiekéből.

A Fidesz szerint, ha Pikó András csak arra képes, hogy áldozati pózban harsogja, mit miért nem fog megcsinálni abból, amit összeígérgetett a kampányában, nem alkalmas városvezetőnek.

A józsefvárosi Fidesz felszólítja Pikó Andrást, hogy

9 hónappal megválasztása után végre kezdjen el dolgozni, az általa becsapott választóktól pedig kérjen bocsánatot!