Felvásárolja riválisát az Uber

Uber
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - MARCH 22: The Uber logo is displayed on a car on March 22, 2019 in San Francisco, California. Uber Technologies Inc. announced that it has selected the New York Stock Exchange for its much anticipated initial public offering that could be one of the top five IPOs in history. The listing could value the ride sharing company at over $120 billion. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Uber felvásárolta riválisát, a 2011-ben alapított Postmates ételkiszállító vállalatot. A The Wall Street Journal szerint az akvizíció megközelítőleg 2,6 milliárd dollár értékű lehet, és ezen a héten véglegesítik – írja a The Verge.
Vágólapra másolva!

A két cég között még tart a felvásárlás részleteinek tisztázása.

Illusztráció Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Bár a koronavírus-járvány miatti lezárások csökkentették az Uber személyszállítási részlegének bevételeit, ugyanezen oknál fogva viszont

nőtt az ételkiszállítási szegmens.

A 2009-ben alapított vállalat ezért arra törekedett, hogy javítsa ételkiszállítási szolgáltatását, az Uber Eats-et, miután az ott dolgozók több mint negyedét korábban elbocsátotta.

A Postmates az Egyesült Államok negyedik legnagyobb ételkiszállító vállalkozása, és elsősorban Los Angeles és Miami vonzáskörzetében kedvelt.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

Az Uber az év elején már megkísérelte felvásárolni másik vetélytársát,

GrubHubot, de megállapodás nem jött létre a monopóliumellenes szabályok miatt, így a GrubHubot az európai Just Eat Takeaway vásárolta fel 7,3 milliárd dollárért.

A Times értesülései szerint a Postmates felvásárlása iránt korábban a DoorDash és a GrubHub is érdeklődött.