Eltűnik az utolsó bankfiók is egy angol kisváros 120 éves bankutcájából

7 régi bankház, Barclays (brit)
A woman walks past a branch of Barclays bank on Wormwood Street in London, England, on July 26, 2019. Four major UK banks, including Barclays, are set to release interim figures over the coming days. Half-year results for Lloyds Banking Group are due out on July 31, for Barclays on August 1, for the Royal Bank of Scotland (RBS) on August 2 and for HSBC on August 5. (Photo by David Cliff/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Newquay egy délnyugati angliai kisváros, amelynek Bank nevű utcájában - furcsa mód - hamarosan bezár az utolsó bankfiók is. Ezzel egy 120 éves hagyomány szűnik meg.
Vágólapra másolva!

Az utolsó bank, amelyik bezárja itt a fiókját, a Barclays lesz. "Az utca nevét Bankmentes utcára kellene változtatni" - javasolta tréfásan egy ügyfél.

2015 óta a HSBC, a NatWest és a Lloyds zárt be egy-egy fiókot, mígnem most a Barclays is így döntött.

A bank szerint senki sem veszíti el munkahelyét, amikor a bankfiók 2020. október 23-án bezár majd.

Jelenleg mindössze 45 olyan ügyfelük van, akik kizárólag a fióki ügyintézést használják, ők mind idősek.

Mindegyikükkel felveszik a kapcsolatot a további alternatívákkal kapcsolatban, mint online banki szolgáltatások, posta igénybevétele vagy a legközelebbi bankfiók használata pár kilométerre a város központjától.

A Barclays az utolsó bank, amelyik bezár az angol kisváros, Newquay Bank utcájában (a kép illusztráció) Forrás: Getty Images/NurPhoto/David Cliff

Egy helyi tisztviselő arról beszélt a BBC-nek, hogy a kizárólag fióki ügyintézést választó ügyfelek eléggé kiszolgáltatottak, akik pedig átváltottak a Barclays-re, miután más bankok bezárták a fiókjaikat korábban, most nagyon csalódottak.

Len Sheppard, a helytörténeti múzeum munkatársa szerint az utca neve eredetileg nem a Bank nevet viselte, de ez megváltozott, mert itt nyitottak fiókokat először a bankok az 1800-as évek végén, vagyis több mint 120 éve, és azóta folyamatos volt a jelenlétük.

Forrás: BBC.com