Nem lesz republikánus elnökjelölt-állító konvenció a floridai Jacksonville-ben

politics pandemic Horizontal PROFILE MAKING A FACE
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Nem lesz republikánus elnökjelölt-állító konvenció a floridai Jacksonville-ben - jelentette be csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

Az elnök szerint a koronavírus-járvány miatt "egyszerűen nem alkalmas az idő a nagy, sok embert vendégül látó" floridai gyűlés megtartására. Trump ezen a rendezvényen mondta volna el az elnökjelöltséget elfogadó beszédét. A republikánus konvenció másik rendezvényét azonban az előzetes terveknek megfelelően megtartják az észak-karolinai Charlotte városában.

Donald Trump Forrás: AFP/Jim Watson

Donald Trump megtartja a beszédét

"Egyes dolgokat most másként szervezünk, videokonferenciákkal és virtuális rendezvényekkel, és szerintem ez tényleg jó lesz, jól fog sikerülni" - mondta Trump csütörtökön. De leszögezte azt is, hogy az elnökjelöltséget elfogadó beszédét megtartja, csak "más formában".

"Sajnos semmi nem lesz olyan, mint a legutóbbi konvenciónkon volt, de nem akarunk kockáztatni" - fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy "ma ez egy más világ és még jó ideig ilyen is lesz".
A konvenciót augusztus 24. és 27. között tartják.

Az amerikai elnök bejelentése előtt nem sokkal adta ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház az adatokat arról, hogy a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma az Egyesült Államokban meghaladta a négymilliót.