Nyugdíjba ment iOS-en a Facebook Lite

facebook news coffee kávézó okostelefon smartphone hírolvasás reading news
Elsőként az USA-ban válik elérhetővé a Facebookon a Hírek fül
Vágólapra másolva!
Állítólag nagyon kevesen használták a pehelysúlyú appot.
Vágólapra másolva!

Óriási sikert arattak Androidon a Facebook Lite és Messenger Lite appok, noha eredetileg csak olyan felhasználóknak szánta ezeket a közösségi hálózat, akik gyenge mobilokon, kevés adatforgalmú és lassú mobilneten kénytelenek használni a szolgáltatásait. Csak néhány megabájt méretűek, masszívan kevesebb adatot fogyasztanak a normál társaiknál, és papíron akár 2G-s mobilnettel is használhatóak.

A kép csak illusztráció Forrás: Facebook

Később a Lite alkalmazások az Apple mobileszközeire is elérhetővé váltak, ám a jelek szerint ott közel sem népszerűek. A MacMagazine beszámolója szerint a Facebook Lite most váratlanul nyugdíjba is vonult, a brazil felhasználóit a napokban olyan üzenet fogadta az elindításakor, hogy már nem támogatott, használják helyette a normál Facebook appot.

A kiadvány érdeklődésére a közösségi hálózat szóvivője is megerősítette az iOS-re készült Facebook Lite elkaszálását: a tájékoztatása szerint olyan kevesen használták, hogy nem érte meg foglalkozni vele. Ez érthető, hiszen az iPhone közönségének tipikusan nem jelent problémát a mobilnet kifizetése, plusz gyakran városokban élnek, így hozzáférnek a modern mobilhálózatokhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!