Francia futballisták és szurkolók örültek a PSG BL-döntőbeli vereségének

fbl Horizontal
Bayern mezbe öltözött Marseille-drukker ünnepli a PSG vereségét a francia kikötővárosban
Vágólapra másolva!
Jó néhány francia futballista és szurkoló örült annak, hogy a Paris St. Germain csapata vasárnap este Lisszabonban 1-0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája döntőjében. A legnagyobb öröm Marseille-ben tört ki, a délfrancia kikötővárosban ugyanis gyűlölik a PSG-t.

A Le Figaro című napilap beszámolója szerint Marseille-ben hangos örömünnep tört ki, amikor vége lett a vasárnap esti BL-döntőnek.

A PSG vereségével eldőlt az is, hogy továbbra is egyetlen francia csapat, az Olympique Marseille tudott az elitsorozatban nyerni. Az OM az 1992-93-as szezonban győzött az első alkalommal kiírt BL-sorozatban.

Bayern-mezbe öltözött Marseille-drukker ünnepli a PSG vereségét a francia kikötővárosban Forrás: AFP/Christophe Simon

De nemcsak az OM szurkolói voltak boldogok a PSG veresége miatt. A csapat egyik játékosa, Dimitri Payet is közzétett egy meghökkentő videót. A játékos által kissé gúnyos tweetben a PSG mezét leveszi az OM mezéről, így válik érthetővé, hogy melyik az a francia csapat, amely nyert már ebben a sorozatban. És az nem a PSG.

André-Pierre Gignac, a Marseille korábbi labdarúgója is feltétlen örömét fejezte ki a PSG veresége után.

Reggeli kiadásunkban már beszámoltunk arról, hogy Párizsban a BL-döntő lefújása után hatalmas botrány tört ki. Az utcára özönlő PSG-drukkerek autókat borítottak és gyújtottak fel, kirakatokat törtek be.