Az otthonról dolgozókra is gondol a népszerű kávézólánc Japánban

Starbucks, Japán,
Vágólapra másolva!
A japán Starbucks kávézó legújabb üzletét úgy alakították ki, hogy teljesen kontaktmentes a rendelés, az otthonról dolgozók pedig bármikos beugorhatnak egy kávéra úgy, hogy a munkát vírus szempontjából teljesen biztonságos környezetben tudják folytatni.
Vágólapra másolva!

A japán Starbucks kávézólánc új üzletében számos olyan hely található, ahol laptoppal dolgozni is lehet, akár egy részlegesen lezárt fülkében is, melyet minden használat után fertőtlenítenek.

A távmunkások ezzel kiszabadulhatnak az otthon falai közül,

miközben folytathatják a munkájukat és ezzel a vírusterjedés megakadályozása céljából fontos egymás melletti távolságot is megtarthatják.

A Starbucks új tokiói üzletében ilyen fülkékben is lehet dolgozni kávézás közben Forrás: Starbucks

A kávézólánc valószínűleg azért döntött úgy, hogy a távmunkások kényelmét jobban előtérbe helyezi, mert az elmúlt hónapok hírei arról szóltak, hogy a nagyvállalatok még hosszú ideig változatlanul távolról foglalkoztatják munkatársaikat a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Az újkávézó belső tere mindenhol segíti a távolságtartás betartását Forrás: Starbucks

A 2020. július 30-án, Tokióban megnyílt Starbucks kávézó második emeletén kialakított

Smart Lounge épp ezért eléggé hasonlít egy közösségi irodához.

Az üzlet ezen részét kifejezetten a távolról dolgozók számára fejlesztették ki, különálló fülkékkel, melyekben dolgozni tudnak, de más helyiségekben csoportos találkozók, csoportos munkavégzés és virtuális konferenciák is lebonyolíthatók, néhol még projektort is lehet használni.

A japán Starbucks kávézólánc új tokiói üzletének emeleti beltéri képe Forrás: Starbucks

A munkaterületeket minden használat után fertőtlenítik.

Forrás: Businessinsider.com