Megoldhatták a 30 évvel ezelőtti rejtélyes, hidegvérű siófoki gyilkosságot

Vágólapra másolva!
Megoldotta a rendőrség különleges egysége a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb gyilkosságát, a siófoki Napfény Hotel recepciósának brutális, harminc évvel ezelőtti kivégzését – tudta meg a PestiSrácok.hu. Az alvilág hóhéra egy, akkor 18 éves társával együtt követhette el a rablógyilkosságot. Az elmúlt években egy más bűnügyek miatt börtönben ülő férfit meg is gyanúsították a bűncselekménnyel, ám ő nemrég súlyos betegségben meghalt, csak ezért nem jutott el vádemelésig az ügy.
Vágólapra másolva!

A siófoki Napfény Szálloda recepciósát egy lövéssel végezték ki harminc évvel ezelőtt, 1990. július 27-én. A holttestet néhány órával később a takarítónő találta meg.

Az ügyet évtizedekig

a legrejtélyesebb gyilkosságok között tartották számon.

Akkor két fő verziót állítottak fel: az egyik szerint pénz miatt, a másik szerint személyes nézeteltérés miatt ölt a gyilkos.

Később kiderült, hogy

a kasszából hiányzik százezer forint, ami akkor jelentős összegnek számított.

Egy taxis arról számolt be, hogy férfiakat látott rohanni a szálloda felől a parkba. Egyikükkel állítólag kiabáltak a többiek, hogy "miért kellett ezt tenni".

Az ügyben 2014-ben a Petőfi Attila által vezetett Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály újra nyomozni kezdett. A PestiSrácok úgy tudja, a hat éve a nyomozás adatai azt a verziót valószínűsítették, hogy a gyilkosságot a pénzért követték el.

A recepciós megtámadása egy tipp alapján történhetett, a támadók pedig pontosan tudták, hogy az egyébként valutaváltással is foglalkozó férfinál aznap rengetek pénz lesz.

A lap úgy tudja emberölés miatt meggyanúsítottak egy jogerős ítéletét töltő, 48 éves férfit, aki azonban nemrég rákban meghalt. A lap szerint a gyilkosság másik elkövetője a kíméletlenségéről és hidegvérűségéről ismert, az alvilágban „Csontkezűnek" is nevezett, az emberölés idején szintén nagyon fiatal Döcher György volt. Értesüléseik szerint

a rendőrök arra jutottak, hogy Döcher lőtt, de vallomásában erről beszélt bűntársa is, aki beismerő vallomást tett.

A PestiSrácok kereste a rendőrséget is, válaszukból kiderült, hogy valóban volt gyanúsítottja a rejtélyes emberölésnek, ám az illető halála miatt az eljárást augusztus 19-én megszüntették.

A lap úgy tudja a

siófokon történt gyilkossághoz használt fegyverrel még abban az évben egy németországi kettős gyilkosságot is elkövettek,

1990 novemberében egy müncheni autókereskedő műhely tulajdonosát és egyik beosztottját lőtték agyon.

Döchert és a Bolgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg előbbi XV. kerületi presszójában. Döcher barátnője és az asztalnál ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott.

Egyes pletykák szerint a gyilkosság idején a magyar katonai titkosszolgálat két munkatársa is jelen volt.