Bemutatkozott az LG extrém mobilja

lg wing 5g
LG Wing 5G
Vágólapra másolva!
Keresztet formáz kinyitott állapotban a dupla kijelzős Wing.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek rengeteg szivárogtatása után végre bemutatkozott az LG évek óta legérdekesebb, ráadásul ténylegesen innovatív okostelefonja. Első blikkre az LG Wing 5G egy klasszikus okostelefonnak tűnik, legfeljebb az lehet gyanús, hogy nem látszik előlapi kamera a 6,8 hüvelykes és 2460×1080 pixeles OLED érintőkijelzője körül. Ettől függetlenül van előlapi kamerája, a 32 MP-es modell a telefon tetejéből pattan ki az aktiválásakor, alapvetően a készülékház belsejében lapul.

LG Wing 5G Forrás: LG

A telefon nagy attrakciója elsőre nem nyilvánvaló: a fő érintőkijelzője 180 fokban elforgatható a tengelye körül, alatta pedig egy másodlagos érintőkijelző lapul. A kettes számú panel 3,9 hüvelykes és 1080×1240 pixeles, szintén OLED.

A kinyitását követően leginkább egy keresztre hasonlít a mobil.

A szokatlan kialakítás lehetővé teszi a mobilozók számára, hogy szimultán két alkalmazást használjanak, például a nagy kijelzőn YouTube-videót nézhetnek, miközben a kisebben chatelhetnek.

LG Wing 5G Forrás: LG

Emellett az appok specifikusan is támogathatják a dupla kijelzős működést, például a képnézegető alkalmazás a nagy kijelzőn mutathatja az éppen nézett fotót, alul pedig fotószerkesztéshez használható csúszkákat és filtereket jeleníthet meg.

A kamerázásnál tartva az LG Wing 5G hátlapjára három kamera került: egy 64 MP-es széles látószögű, egy 13 MP-es ultraszéles látószögű, továbbá egy 12 MP-es ultraszéles látószögű.

LG Wing 5G Forrás: LG

A rendszer nagy érdekessége, hogy a 12 MP-es kamera csak a telefon szétnyitott állapotában használható, ugyanis képstabilizátor (gimbal) funkcióval is rendelkezik.

A telefonnal mímelni lehet egy akciókamera + kézi képstabilizátor kombót, bár nem világos, hogy mekkora hatékonysággal.

Az LG Wing 5G további specifikációi közül kiemelhető a nevéből sejthető 5G-támogatás, a Qualcomm Snapdragon 765G rendszerlapka, a 8 GB memória, a 256 GB bővíthető háttértár, és a 4000 mAh-es akku. Az Android 10 rendszerű készülék novemberben érkezik meg az európai piacokra, az ára pedig 1099 euró, avagy körülbelül 393 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!