Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Néhány nappal a Serie A rajtja előtt megkapta az edzői pro licencet a Juventus edzője

Goldenfoot Award Monaco, Andrea Pirlo CHAMPION PLAYER legend sports SPORT WINNER caption Monaco SPO gilded KEY golden
Monaco, Monte Carlo - October 29, 2018: Goldenfoot, The Champions Promenade Award Press Conference with Andrea Pirlo,football world champion 2006 with Italy. Golden Foot, Awards, Soccer, Fussball, Fussballer, Sport, Sportler, | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Andrea Pirlo, a Juventus szakvezetője - néhány nappal az olasz bajnokság rajtja előtt - megkapta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) edzői pro licencét.

Az augusztus 8-án kinevezett Pirlo mellett Vincenzo Italiano, az élvonalban újonc Spezia trénere is hétfőn vehette át a diplomáját, amely ahhoz szükséges, hogy a Serie A-ban vagy B-ben valaki vezetőedzőként tevékenykedhessen.

Andrea Pirlo, a Juventus szakvezetője megkapta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) edzői pro licencét Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Mandoga Media

Pirlo és Italiano eddig külön engedéllyel dolgozhatott, mivel tavaly szeptemberben elkezdték a tanfolyamot. A továbbképzés 240 órából állt, és a koronavírus-járvány ideje alatt az internet segítségével zajlott.

A tanfolyam lezárásaként minden hallgatónak vizsgadolgozatot kellett írnia, majd azt szóban megvédenie.

Kedden többek között olyan korábbi ismert labdarúgók vizsgáznak a Covercianóban lévő edzőközpontban, mint Thiago Motta, Cristian Chivu és Luca Toni.

Mindent egy helyen az Eb-ről