Rapszövegben árulta el magát a börtönben egy férfi, aki meglőtt egy 12 éves fiút

Vágólapra másolva!
Valószínűleg még hosszú ideig börtönben marad az a 26 éves férfi, aki januárban fegyverrel támadt rá egy csoport kiskamaszra Sheffield egyik utcáján. Az egyik fiú lábát eltalálta a lövés, súlyos sérülést szenvedett. A férfit röviddel az eset után gyilkossági kísérlet gyanújával letartóztatták, akkor azonban még nem volt elég bizonyíték ellene. Nem sokkal később azonban már igen, ugyanis ő maga ismerte be bűnösségét, még ha nem is szándékosan: írt egy dalt a börtönben egy kisfiúról, akit az utcán lelőtt egy csavargó, majd telefonon elszavalta ismerősének. Arra persze nem számított, hogy a börtönben lehallgatják.
Vágólapra másolva!

Januárban egy 12 éves fiú barátai társaságában várakozott egy utcai büfénél Angliában, Sheffieldben. Moziba készültek, amikor egyszer csak lövöldözni kezdtek körülöttük. A térfigyelő kamerák felvételein tisztán kivehető volt, amint délután 4-kor egy fehér autó hajt el a gyerekek mellett. A szemtanúk elmondták, hogy a kocsiból hirtelen lövés dördült. A halálra rémült gyerekek szétszéledtek, és elmenekültek a helyszínről.

Az egyik 12 éves fiút a lábán találta el a lövés,

azonban még így is volt annyi ereje és lélekjelenléte, hogy hazafusson, és elmondja apjának a sokkoló esetet, aki kétségbeesetten hívta a mentősöket. Azok

kórházba vitték a gyereket, ahol megműtötték a lábát. Egy másik fiú csodával határos módon ép bőrrel megúszta a támadást, pedig az egyik golyó a kabátja gallérját súrolta, pár milliméterre a nyakától és a fejétől.

A rendőrök még aznap éjjel megtalálták az ismeretlen támadó autóját, egy fehér Ford Focust, amelyről kiderült, hogy lopott volt, november óta körözték West Yorkshire-ban. Rövid időn belül azonosították a 26 éves Stephen Dunfordot, illetve két társát is, akik az autóban ültek a lövöldözés elkövetésekor.

- mondta Jade Brice rendőr.

- tette hozzá.

A férfit gyilkossági kísérlet gyanújával letartóztatták, és

bár nem tett egyértelmű beismerő vallomást, a börtön falain belül sikerült elárulnia magát. Dunford ugyanis egy rapszöveget írt egy 12 éves fiúról, akit lelőtt egy utcai csavargó, majd egy telefonbeszélgetés alkalmával elszavalta azt ismerősének.

Ám nem számított rá, hogy a börtönben egy kamera megörökíti a beismerő vallomásként is értelmezhető dalszöveget, amely ezáltal a bírósághoz is eljutott.

Ez már elegendő bizonyítéknak számított, hogy vádat emeljenek Dunford ellen.

A férfi egyik társa, a 26 éves Brandon Bailey ellen szintén vádat emeltek illegális fegyvertartás, illetve bűnpártolás miatt.

Az ügy harmadik vádlottja, a 23 éves Devon Gregory viszont ártatlannak bizonyult, és minden vádpont alól mentesült - írja a Mirror.