Megszállta a Soros-hálózat az ELTE állam- és jogtudományi karát

Vágólapra másolva!
Benyomult a Soros-hálózat az ELTE-ÁJK szakmai részlegeibe, és ez súlyosan veszélyezteti az egyetem integritását - írja a Tűzfalcsoport. Értesüléseik szerint a Soros vezérelte, Majtényi Lászlóhoz köthető Eötvös Károly Intézet az ELTE-ÁJK több tanszékén érdemi befolyással rendelkezik: ezt támasztja alá, hogy a szervezet korábbi és jelenlegi vezetője - Somody Bernadette és Fleck Zoltán - is egy-egy jogi kari tanszéken oktat, utóbbi vezetőként.
Vágólapra másolva!

Akommunista diktatúra pártállama szépen át tudta menteni a kiszolgálóit, ezzel pedig az eszmét is - írja a Tűzfalcsoport. Sok olvasói levelet kapnak, írják, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara kapcsán. "Korábbi beszámolókból is úgy értesültünk, hogy itt nagyon nagy a baloldali véleményterror, egyes, magukat konzervatívnak valló hallgatók nem is merik elárulni, milyen világnézetűek. Foglalkoztunk már írásainkban a karon tanító, Soros hálózatában is tevékenykedő oktatókkal, de véleményünk szerint nem lehet elégszer felemlegetni nekik" - írja a Tűzfalcsoport.

A blog szerint a két ideológiával leginkább átitatott tanszék az Alkotmányjogi Tanszék és a Jog- és Társadalomelméleti Tanszék.

Beszámolók szerint volt olyan első előadás a félévben, amit azzal kezdtek, hogy a kétharmados többséggel meghozott Alaptörvény illegitim, így a ráépülő jogrendszer is az, de hát "kollégák, azért meg kell tanulni" - írja a Tűzfalcsoport.

Értesüléseik szerint a tanszéken hosszú évekig dolgozott adjunktusként az önkormányzati választási kampányban reflektorfénybe került Papp Imre, aki "közös megegyezéssel" távozott az egyetemről egy botrányt követően. Bár a nyilvánosság elé csak most került az ügy, a karon tanuló hallgatók és az ott dolgozók számára ismert már korábban ismert volt. Papp Imre ezután a Karácsony Gergely vezette Zugló jegyzője lett (korábban a Gyurcsány-kormány alatt volt államtitkár)

Alkotmányjogot tanít Pozsár-Szentmiklósy Zoltán is, akit a Tűzfalcsoport babaarcú álkonzervatívnak nevez. Ő az ELTE egyetemi ombudsmanja is. Információik szerint az egész egyetemi ombudsmani rendszert ő találta ki és alkotta meg, méghozzá elmondása szerint a Nylt Társadalom Alapítvány által is pénzelt Eötvös Károly Intézet modellszabályzata alapján. Egyetemi oktatói tevékenysége mellett a Magyar Helsinki Bizottság jogászaként is dolgozott. A Mark My Professor oldalon meglehetősen erős kritikák kap a hallgatóktól, van aki annyit ír: "kritikán aluli... ha unja az oktatást, minek csinálja?"

Forrás: Origo

A tanszéken oktat többek között Vissy Beatrix, az Alkotmányjogi Tanszék tanársegéde, a TASZ Politikai Szabadságjogi Projekt szakértője, Somody Bernadette, az Alkotmányjogi Tanszék adjunktusa, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet ex-igazgatója, Sepsi Tibor, az Alkotmányjogi Tanszék oktatója, a sorosista Átlátszó munkatársa, Somogyvári István, az Alkotmányjogi Tanszék oktatója, a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom tanácsadó testületének tagja

A Jog- és Társadalomelméleti Tanszék vezetője Fleck Zoltán, aki Majtényi Lászlót követte az Eötvös Károly Intézet igazgatói székében.

Fleck sem a legnépszerűbb a hallgatók körében, a Mark My Professor oldalon anonim módon közölt vélemények szerint nem fogadja el más véleményét, arrogáns, és vizsgáztatás helyett megy tüntetni, anélkül, hogy erről szólna. Fleck állandó szereplője az ellenzéki sajtónak, mondhatni sokszor inkább politizál, mint jogászként szólal meg.

A tanszéken működő tudományos diákkörről sokat elmond, hogy milyen eseményeket szervez.

"Lehet-e törvénnyel egyenlőséget teremteni?" címmel például LMBTQ-jogvédelem magyar helyzetéről, "A Szolgálólány meséje - disztópia vagy valóság?" című beszélgetés pedig - Fleck Zoltán részvételével - a rettegés jegyében telt, azt állítva, hogy hazánkban is eljuthatunk odáig, mint a sorozatban. A Tűzfalcsoport szerint erről még cikket is írtak, mely szerint az egyetem oktatói figyelmeztettek: nincs olyan messze az a valóság, ami a disztópiában van.

A tanszéken oktat még Janan Mirwais, a Jog- és Társadalomelméleti Tanszék óraadója, Szél Bernadett tanácsadója, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, Kiss Valéria, a Jog- és Társadalomelméleti Tanszék tanársegéde, a Magyar Helsinki Bizottság érzékenyítő képzésének előadója

"Hiába törekednénk a teljességre, csupán ezen az egy karán az ELTE-nek megszámolhatatlan baloldali, és/vagy Soros szervezetek által pénzelt oktató van. Ez pedig azért veszélyes, mert rájuk vannak bízva a tudásra szomjas fiatal elmék, akik életükben talán először kerülnek ki a szülői felügyelet és oltalom alól, tehát különösen is ki vannak szolgáltatva a tanári autoritásnak és véleménynek"

A Tűzfalcsoport azt ígéri, folytatja még a leleplezést.