Kovács Zoltán elítélte a Politico legújabb magyarellenes ámokfutását

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,   Kovács Zoltán
Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára elítélte a brüsszeli bürokraták lapjában, a baloldali Politicóban megjelent legújabb magyarellenes ámokfutást.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli Politico ugyanis az online és a nyomtatott változatában is címlapon hozott le egy magyarellenes irományt, amelyben mindenféle megalapozatlan vádakkal Orbán Viktor miniszterelnököt támadják. Természetesen a magyar kormányfő a témával kapcsolatos álláspontját nem fejthette ki a cikkben, amelynek provokatív címe: Hogyan bontotta le Orbán az EU-t – és úszta meg az egészet. A cikk szerzője a magyarellenes álhíreket már évek óta közlő Lilli Bayer baloldali politikai aktivista, aki saját magára „újságíróként" hivatkozik.

A magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán – megosztva Tim Ballnak, a Politico Europe kreatív igazgatójának a bejegyzését – a Twitter-oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy

a brüsszeli lap már megint a szokásos, megfáradt Orbán-ellenes narratívát próbálja eladni, ezúttal is mellőzve az objektivitást, és nem alkalmaz forráskritikát, hanem ugyanazokra a baloldali, illetve liberális „forrásokra" hivatkozik mint mindig.

A cikkben megszólalók egyébként

nem jelenlegi, hanem volt döntéshozók.

Kovács a bejegyzése végén hozzáteszi, hogy

A cikk megjelenése után a brüsszeli baloldali megmondóemberek elkezdték a Twitter-oldalukon megosztani, „egész véletlenül" pont ugyanazok, akik a Soros-kórus részeként folyamatosan támadják Magyarországot. A második „retweetelő" a Soros-Sargentini-jelentés összeállítója, Judith Sargentini bukott holland politikus volt, aki magától értetődően kifejtette véleményét Lili Bayer irományában.

Forrás: TWITTER