Felvenné a kesztyűt az Apple processzoros MacBookok ellen a Microsoft

Vágólapra másolva!
A Microsoft és a Qualcomm bővítik az App Assure programot, hogy az ARM-alapú windowsos gépeken több app legyen elérhető.
Vágólapra másolva!

A Microsoft és a Qualcomm úgy döntöttek, hogy kiterjesztik a Snapdragon 8cx és 8cx Gen 2 chipeket használó Windows 10-es PC-kre az App Assure programot. Ennek a célja az, hogy támogassa az ARM-alapú Windows 10-es gépek terjedését, amelyek bár remek üzemidőt kínálnak, még nem igazán érdeklik a vásárlókat, főleg az elérhető appok hiánya miatt.

Forrás: microsoft

Bár a Windows 10 on ARM sok 32 bites x86-os appot futtat emuláció segítségével, a kompatibilitási hibák továbbra is aláássák a platformot, fogyasztói és üzleti környezetben egyaránt.

Az App Assure célja, hogy ezen segítsen, és azt szeretnék elérni, hogy a rendes Windows 10-es hasonlóan erős legyen a kompatibilitás.

A két óriás számára mindez azért is időszerű, mert az Apple már az év vége előtt elkezd átállni a saját ARM-alapú Apple processzoros Macekre, és feltehetően népszerűvé teszi majd ezt a kategóriát, amelyből nem szeretne kimaradni a Microsoft és a Qualcomm sem.