Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Botka Endre hosszú idő után a Molde ellen megint a Ferencváros védelmének közepén kapott szerepet. A magyar válogatott védő tartott a meccstől, de a mezőny egyik legjobbja lett és kapott gól nélkül hozta le a zöld-fehérek védelme a meccset. Botka telefonon nyilatkozott a hatalmas siker után az öltözőből.

„Érdekes meccs volt, nem éreztem nagyon komoly nyomást a védelmünkön, azt éreztem, hogy az történik, amit elterveztünk. Támadásban persze többet gondoltunk kihozni a meccsből, de nagyon egységesen és jól védekezve hoztuk le a találkozót. Olyan volt, mintha az utolsó 15 percben kapcsolt volna az ellenfél, de akkor is sikerült jól zárnunk" – mondta Botka Endre, aki hosszú idő után került újra a védelem közepébe, ami miatt tartott is egy kicsit a meccstől.

Botka Endre (középen) hatalmasat küzdött Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Őszintén megmondom,

de a többiek sokat segítettek. Örülök, hogy jól ment nekem is, de csapatként vittük véghez, amit akartunk.

Ez egy csoda, amit ma csináltunk.

Még pár nap biztosan kell, mire felfogom, mi történt. Már a Celtic elleni meccs után is kellett, akkor most pláne időre lesz szükségem. Ami a sorsolást illeti, nincs álomcsapat, amit nagyon szeretnék, mindegy kit kapunk, mindegyik ellenfélből fel fogunk készülni, nem fogjuk feltenni a két kezünket senki ellen. A csoportkörben is helyt fogunk állni, mindent megteszünk, hogy a Fradit, - ami visszakerült oda, ahová való – és az egész országot méltón képviseljük, ennek fényében fogunk játszani" – mondta Botka, akit arról is megkérdeztünk, mennyire volt boldog a csapat mestere, Szergej Rebrov.

„Még soha nem láttam ilyen boldognak a mestert, aki óriási munkát vitt véghez.

és mit kell csinálnia. Maximálisan elmondható, hogy a mester nélkül ez nem sikerülhetett volna:"

A Ferencváros tehát 25 év után szerepelhet újra a csoportkörben, sorsolás csütörtökön.

Mindent egy helyen az Eb-ről