Támogatja a 4K felbontású Netflixet a macOS 11

irodai otthoni munka távmunka home office laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Viszont a HDR-rel együtt csak egyes újabb Maceken lesz ténylegesen elérhető.
Vágólapra másolva!

Heteken belül elérhetővé válhat a Big Sur kódnevű macOS 11.0 a megfelelő számítógépekre, a Netflix támogatási oldalának jóvoltából pedig most fény derült egy eddig ismeretlen újdonságára: az előfizetők 4K felbontásban és HDR megjelenítéssel is képesek lehetnek nézni vele a megfelelő filmeket és sorozatokat.

A kép csak illusztráció Forrás: Cottonbro / Pexels

Ettől függetlenül akad egy kellemetlen megkötés, a funkciók kizárólag az Apple T2 biztonsági chippel ellátott gépeken fognak működni, viszont az operációs rendszerrel kompatibilis Macek javában nincs ilyen.

Ennek megfelelően a Netflix legjobb képminőségű mozgóképeinek elérésére csak az alábbi modellek lesznek képesek a Big Sur telepítését követően:

  • 2020-as iMac,
  • 2017-es iMac Pro,
  • 2019-es Mac Pro,
  • 2018-as Mac mini,
  • 2018-as vagy újabb MacBook Air,
  • 2018-as vagy újabb MacBook Pro.

A megkötés okát valószínűleg a Netflix által megkövetelt másolásvédelem jelenti. A szolgáltatás Windows 10-en is extra hardverkövetelményeket támaszt 4K-hoz és a HDR-hez: integrált videovezérlő használata esetén hetedik generációs vagy újabb Intel Core processzort kíván, dedikált videokártya esetén pedig GeForce GTX 1050 (3GB) vagy újabb modell kell neki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!