Ezért is ambiciózus ilyen képességekkel kopogtatni az EU-nál

Vágólapra másolva!
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt több fontos témáról.
Vágólapra másolva!

A szóvivő értékelte az ellenzéki polgármesterek levelét, amiben közvetlen támogatást kérnek az Európai Uniótól. Mint elmondta, elméletileg a szabályrendszer következtében van lehetőség arra, hogy bárki kopogtasson a közösségnél közvetlen támogatásért, erre volt már példa, de az is igaz, nem mindig jártak a kérelmezők sikerrel. Tudni kell azt is, a támogatások az országnak nem úgy jönnek, hogy megkapja és azt tesz vele, amit akar, hanem bizony nagyon komoly programokat kell összeállítani különböző célok mentén, arról nem beszélve, hogy egy nagyon komoly adminisztrációt igényel az elszámolás is.

Ez azt is jelenti, hogy azok, akik a már tapasztalatokkal rendelkező állami apparátus nélkül pályáznak, kisebb eséllyel érnek el sikereket. Arról nem beszélve – tette hozzá, hogy ennek az ügynek a szószólója Budapest, aminek vezetése képtelen volt nyolc hónap alatt egy szabályos közbeszerzést kiírni a Lánchíd felújítása kapcsán, de ugyanez a város árusított olyan BKV jegyeket is fél éven át, ami mögött nem volt szolgáltatás. Ezért is ambiciózus ilyen képességekkel kopogtatni az EU-nál – jegyezte meg a szóvivő.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.