Jövőre jöhet iOS és PC platformokra az xCloud

microsoft project xcloud játékstreamelő
Microsoft Project xCloud
Vágólapra másolva!
Az előbbi esetében böngészőből lesz használható a Microsoft játékstreamelője.
Vágólapra másolva!

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhetővé vált xCloud játékstreamelő jelenleg csak androidos telefonokon és táblagépeken vehető igénybe, a szolgáltatás használatával és egy gamepad segítségével a gamerek xboxos játékokkal szórakozhatnak a mobileszközeiken.

Microsoft xCloud Forrás: Microsoft

Most végre érkezett pár konkrétum annak kapcsán, hogy mikor és milyen további platformokra fog elérhetővé válni a jövőben az xCloud. A The Verge beszámolója alapján következőre az iPhone-osok és az ipadesek tudnak majd játszani vele, viszont az Apple megkötései miatt mobilapp helyett a böngészőből lesz elérhető, mint az Amazon Luna.

Ettől függetlenül a Microsoft továbbra is dolgozik az xCloud appján, hátha az Apple meggondolja magát, és hajlandó lesz beengedni azt az App Store-ba.

Emellett az is kiderült, hogy az xCloud valamikor a jövő év során számítógépeken is elérhetővé fog válni, azonban a technikai részletek nem világosak ezzel kapcsolatban. Furamód az Xbox konzolokon való elindításának várható időpontjáról nem jött most információ, ám ez is garantáltan előkelő helyen van a Microsoft teendőlistáján.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!