95 éves lett sokak kedvenc nyomozónője

Gyilkos sorok, Angela Lansbury
Vágólapra másolva!
Október 16-án már a 95. születésnapját ünnepelte a Gyilkos sorok egykori sztárja, Angela Lansbury.
Vágólapra másolva!

95 éves lett Angela Lansbury, 1925. október 16-án született Londonban.

A színésznőt legtöbben a Gyilkos sorok című krimisorozatból ismerhetik, ahol 1984 és 1996 között, összesen 264 epizódban játszotta Jessica Fletchert, az amatőr nyomozóként számos bűnügyet megoldó krimiírót.

Angela Lansbury a Gyilkos sorokban Forrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

Lansbury emellett sok klasszikus filmben is megfordult: a karrierje 1944-ben a Gázláng-gal kezdődött, alakításáért egyből Oscar-díjra is jelölték a legjobb női mellékszereplőként. A kategóriában 1946-ban és 1963-ban is nevezték a Dorian Gray képé-ért és A mandzsúriai jelölt-ért.

A Gázlángban Forrás: AFP/Photo 12

2014-ben végül életműdíjat kapott az Oscar-díjakat kiosztó akadémiától, a hivatalos indoklás szerint ő "egy olyan ikon, aki a szórakoztatóipar legfelejthetetlenebb alakjait vitte vászonra, inspirálva generációkat".

Legutóbb 2018-ban szerepelt filmben, akkor a Mary Poppins visszatér-ben és a Buttons-ban láthattuk, de a készülő The Adventures of Buddy Thunder-ben is szerepet kapott – mondhatjuk tehát, hogy a mai napig aktív.

2019 októberében Forrás: AFP/2019 Getty Images/Amy Sussman

"Sosem voltam igazán tudatában a koromnak. Ez olyan, mint a biciklizés, tekerek tovább. Sosem gondolok arra, hogy kifogyok a szuflából" – mondta a Daily Mirrornak, amely a születésnapja alkalmából kereste fel.