Régóta várt újítást kap az androidos YouTube

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Globálisan beállítható lesz az alapértelmezett képminőség.
Vágólapra másolva!

A héten már szó esett az androidos YouTube mobilappról, miután kiderült, hogy szándékosan nem lehet egy ideje koppintással belepörgetni az éppen lejátszott mozgóképekbe. A sokak által elsőre bugnak vélt változtatás kissé felemás fogadtatásban részesült a felhasználók részéről, azonban valamikor a belátható jövőben két mindenki számára előnyös újítással köszörülheti ki a csorbát az app.

A kép csak illusztráció Forrás: Ashutosh Jaiswal / Pexels

Az Android Police szerint a YouTube hamarosan a videók minőségbeállító felületein fog módosítani. Jelen pillanatban aki egy videó lejátszásakor megnyitja a panelt, az csak konkrét felbontások közül választhat (480p, 720p, 1080p és a társaik), ám ezek opciók nem mindenki számára érthetőek.

Emiatt a jövőben négy opciót kínál majd fel a YouTube:

  • automatikus minőségállítás,
  • jó képminőség,
  • adatkímélő mód (rosszabb képminőség),
  • továbbá manuális felbontásállítás.
Érthetőbbé válik az androidos YouTube képminőségállító felülete, továbbá globális is megadható lesz a kívánt minőség Forrás: Android Police

Ami ennél sokkal érdekesebb, hogy a YouTube beállításaiban univerzálisan is megadható lesz a videók minősége, a wifis és a mobilnetes adatkapcsolatot külön-külön kezeli majd az app. A felületről mellőzve lesz a konkrét felbontásválasztási lehetőség, helyette az automatikus, a jó képminőség, továbbá az adatkímélő módok közül csemegézhetnek majd az igényeiknek megfelelően a mobilozók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!