Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Ferencváros Bajnokok Ligája csoportjában szuperrangadót rendeztek. A G csoport második fordulójában a Lionel Messivel felálló FC Barcelona 2-0-ra legyőzte a Cristiano Ronaldót nélkülöző Juventus csapatát a torinói Allianz Stadionban. A katalánok nem futballoztak rosszul, de a győzelemhez a technológiára is szükségük volt, ugyanis az olaszoktól három gólt is elvett a videobíró.

A G csoport rangadóján a koronavírusos fertőzése miatt nem léphetett pályára a Juventusban az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a Lionel Messivel felálló FC Barcelona ellen. A 35 éves futballistának ugyan lejárt a kéthetes karantén időszaka, azonban a legfrissebb tesztjének eredménye ismét pozitív lett, így az is kérdéses, hogy egy hét múlva játszhat-e a Ferencváros ellen.

Ronaldo és Messi 2018 nyara óta nem játszott egymás elleni mérkőzésen, a portugál sztár akkor igazolt át a Real Madridból Olaszországba.

A katalán csapat kezdte jobban a mérkőzést. A második percben előbb a korábbi Juventus-játékos, a bosnyák Miralem Pjanić veszélyeztetett egy távoli lövéssel, néhány másodperccel később pedig a francia világbajnok Antoine Griezmann lőtt egy bődületesen nagy kapufát.

A 14. percben aztán egy másik világbajnok francia góljával került előnybe a Barcelona. A Ferencváros ellen is gólt lövő Ousmane Dembélé indult meg a kapu felé, megcsinált egy cselt majd 17 méterről lőtt, a labdája megpattant a blokkolni igyekvő Federico Chiesán, ami így a jobb felső sarokban landolt.

A bekapott gól után kis híján egyenlített a Juventus. Morata lépett ki ziccerben, a közeli lövését Neto védeni tudta, de a kipattanót belőtt a spanyol válogatott támadó. A játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.

A folytatásban a Barcelona irányította a játékot, és a 23. percben majdnem növelte is az előnyét. Lionel Messi játszotta tisztára magát, majd 11 méterről kapura lőtt, de a labdája elkerülte a bal alsó sarkot.

A 30. percben újabb szabálytalan gólt lőtt a Juventus.

A kolumbiai Juan Cuadrado jobboldali beadására Morata érkezett, majd belsőzött a kapuba, de a holland Danny Makkelie játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

Álvaro Morata nem lesz a videobíró-technológia rajongója Forrás: AFP/Marco Bertorello

A 35. percben növelhette volna az előnyét a Barcelona, de a gólszerző Dembélé a szezon egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki. Messi gyorsított rá a torinói védelemre, betört a tizenhatoson belülre, majd lövés helyett inkább gólt akart lövet a francia támadóval, aki lövés helyett inkább egy csellel elfektette Leonardo Bonuccit, majd kicselezte magát a kapu torkából.

A félidőben Andrea Pirlo nem változtatott a csapatán, Ronald Koeman azonban behozta Sergio Busquetst, aki ezúttal nem a középpályán futballozott, hanem a védelem közepén váltotta a 21 éves Ronald Araujót.

A folytatást a Juventus kezdte jobban, és az 55. percben Álvaro Morata újabb gólt szerzett.

A spanyol támadó ezt követően azonnal kinézett a játékvezetőre, és megkérdezte, hogy ez már ugye érvényes?

Azonban az ördögöt festette a falra, mert Danny Makkelie játékvezető igénybe vette a videobíro segítségét, és kiderült, hogy a Juventus támadójának a harmadik gólja is lesről született.

A 62. percben a Barcelona is megvillant. Messi startolt rá egy lecsorgó labdára, majd 17 méterről kapura lőtt, de a labdája néhány centivel elkerülte a jobb alsó sarkot.

A 72. percben Messi eldönthette volna a meccset.

A tizenhatos előtt egy gyönyörű csellel átjátszotta Bonuccit, majd kilenc méterről lőhetett volna, de az érkező Danilo becsúszva szerelni tudta a hatszoros aranylabdás argentint. Három perc múlva Messi kiugratásával Griezmann is bebiztosíthatta volna a Barcelona győzelmét, de a francia támadó ziccere néhány centivel elkerülte a kapu bal oldalát.

Lionel Messi életveszélyesen futballozott Forrás: AFP/Marco Bertorello

A 85. percben emberhátrányba került a Juventus. A sárga lapos Merih Demiral rúgott oda ütemtelenül Pjanicnak, amiért megkapta a második sárgáját, így bő öt perccel előbb mehetett zuhanyozni.

Az olasz csapatnak a hajrában tíz emberrel már nem volt esélye az egyenlítésre, ráadásul a 90. percben a csereként beállt Ansu Fati is kiharcolt egy tizenegyest, amit Lionel Messi a kapu jobb oldalába lőtt a balra vetődő Szczesny mellett.

Ezzel a győzelemmel a Barcelona hat ponttal vezeti a G csoportot, második helyen a hárompontos Juventus áll, amely jövő szerdán a Puskás Arénában találkozik a magyar bajnok Ferencvárossal.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

G csoport:
Ferencváros-Dinamo Kijev (ukrán) 2-2 (0-2)
Juventus (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-1)

Az E csoportban az Európa-liga-győztes Sevilla a holland válogatott Luuk de Jong góljával 1-0-ra legyőzte a francia Rennes csapatát a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban. A Sevillának az első félidőben 14 lövése volt a Rennes ellen, ez a legtöbb az idei BL-szezonban.

E csoport:
Krasznodar (orosz)-Chelsea (angol) 0-4 (0-1)
Sevilla (spanyol)-Rennes (francia) 1-0 (0-0)

Az F csoportban a Borussia Dortmund gólnélküli első félidő után 2-0-ra legyőzte az orosz Zenit csapatát a Signal Iduna Parkban. A német együttes első gólját a 20 éves Jadon Sancho lőtte tizenegyesből, a másodikat a szintén 20 éves Erling Haaland, aki a 17 éves Jude Bellinghamtől kapta a gólpasszt. A csoport másik mérkőzésén a Lazio 1-1-es döntetlent játszott a belga Club Brugge otthonában.

F csoport:
Club Brugge (belga)-SS Lazio (olasz) 1-1 (1-1)
Borussia Dortmund (német)-Zenit (orosz) 2-0 (0-0)

A H csoportban a Manchester United 1-0-s első félidőt követően 5-0-ra kiütötte a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget az Old Traffordon. Az angol csapatban a csereként beálló Marcus Rashford három gólt lőtt, ezzel Ole Gunnar Solskjaer után ő lett a klub történetének második játékosa, aki csereként ért el mesterhármast.

H csoport:
Basaksehir (török) - Paris Saint-Germain (francia) 0-2 (0-0)
Manchester United (angol)-RB Leipzig (német) 5-0 (1-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről