Vágólapra másolva!
Kedden, 73 éves korában meghalt Miguel Angel Castellini. A korábbi világbajnok argentin az utóbbi években hétszer kapott agyvérzést, de pár nappal ezelőtti halálát a koronavírus okozta - írja a profiboksz.hu.

Castellini (74 győzelem, 8 vereség,12 döntetlen, 51 KO) 1965-ben kezdte a karrierjét, és bő hét év kellett hozzá, hogy legyen végre egy Argentin Bajnoki öve meg egy jól hangzó beceneve (Kloroform). Castellini meccsei döntő többségét hazájában vívta, de néha átruccant Európába is. Az 1976 őszi spanyolországi kirándulásáról értékes ereklyével térhetett haza, miután megosztott pontozással elnyerte a helyi Jose Durantól a WBA nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

Az uralkodása azonban rövid életűnek bizonyult, mivel szűk öt hónappal később mindjárt az első címvédésén pontozással kikapott Nicaraguában, így át kellett adnia a vb övét a helyi Eddie Gazonak. Megjegyzendő, hogy akkoriban arrafelé diktatúra volt, Gazo tiszthelyettes volt a hadseregben, a zsúfolt stadionban pedig szép számmal voltak katonák is, akik állítólag a meccs közben szurkolás gyanánt a levegőbe lövöldöztek.

Miguel Ángel Castellini, a saját magáról elnevezett boksz akadémián Forrás: Sexto Anillo

Kettejük története ezzel nem ért véget, 1980-ban ismét összecsaptak, de most Argentínában, és ezúttal Castellini a 9. menetben kiütötte ellenfelét, majd szögre akasztotta a kesztyűit. Visszavonulása után saját magáról elnevezett boksz akadémiát nyitott, amit haláláig vezetett.