Itt a billentyűzetbe épített Raspberry Pi

raspberry pi 400
Raspberry Pi 400
Vágólapra másolva!
A kevésbé technikai irányultságúaknak találták ki a hivatalos modellt.
Vágólapra másolva!

Meglepetéssel indította a hetet a The Raspberry Pi Foundation, mától kezdve kész PC formájában is árulja a legújabb miniszámítógépét. A Raspberry Pi 400 kissé a nyolcvanas évek mikroszámítógépeire hasonlít, egy 78 gombos billentyűzetbe építették be a mérnökök, így a microSD behelyezése, majd a tápellátás, a monitor és az egér csatlakoztatását követően máris használható.

Raspberry Pi 400 Forrás: The Raspberry Pi Foundation

Az új termék burkolata alatt egy kissé emelt órajelű Raspberry Pi 4 található: négymagos és 1,8 GHz-es Broadcom BCM2711 processzort, 4 GB memóriát, Bluetooth és WiFi vezérlőket kapnak a vevők. A hátulján Ethernet, USB 2.0, 2× USB 3.0 és 2× microHDMI portok találhatóak, plusz a háttértárként szolgáló microSD nyílása és a negyventűs GPIO header is itt érhető el. Hangcsatlakozó nincs a számítógépen, a jelek szerint csak HDMI-n keresztül képes kiküldeni az audiót.

A hamarosan 29 900 forinttól hazánkban is piacra kerülő Raspberry Pi 400 gyárilag magyar billentyűkiosztással várhatóan nem lesz kapható. Akit ez zavar, az kénytelen lesz matricázással korrigálni a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!